Gå til hovedindhold

Bagt kartoffel med avocado (324 kcal)

Bagt kartoffel med et twist - let og god frokost med masser af vitaminer og det sunde fedt fra avocado.

Bagt kartoffel med et twist - let og god frokost med masser af vitaminer og det sunde fedt fra avocado.

Ingredienser - Bagt kartoffel med avocado

(2 personer)
400 g bagekartofler – svarer til 2 bagekartofler
50 g forårsløg
1 peberfrugt
100 g avocado
Saft af ½ citron
1 fed hvidløg
¼ rød chili
10 g ingefær – svarende til ca. ½ tsk. revet ingefær
3 spsk. frisk koriander
1 tsk. allround-krydderi

Prøv også: Fyldte peberfrugter med tun og avocado

Fremgangsmåde - Bagt kartoffel med avocado

Kartoflerne skylles og lægges i et ildfast fad. Der skæres et dybt snit midt i kartoflerne, og de bages i ovnen ved 200° i cirka 1 time, til de er møre. Forårsløg og peberfrugt skæres i små tern. Avocadoen tages ud af skallen og blendes i en foodprocessor sammen med citronsaft, presset hvidløg, chili og ingefær.

Når kartoflerne er færdigbagt, skæres et firkantet låg, og indholdet skrabes ud af kartoflen og blendes med i foodprocessoren. Massen blendes i cirka 1 minut og lægges tilbage i kartoflen, der bages yderligere i cirka 3-5 minutter på grillvarme.

Læs også: Avocado fremmer sundheden og vægttabet

Læs mere om