Gå til hovedindhold

Bagte, fyldte løg

Bagte, fyldte løg i dyb tallerken
En lækker vegetarisk ret med bagte, fyldte løg. Smager også fortrinligt til både fisk, kylling, gris og okse.

Opskrift på bagte, fyldte løg

2 pers. 

Tid: 20 min. + bagetid 

Ingredienser

3 løg

150 g æbler i grove tern

6-8 friske 

salvieblade

10 g smør

50 g smuldret 

brødkrumme

25 g hakkede 

hasselnødder

100 g hakkede, 

soltørrede abrikoser

Salt og peber

Persille

Grøn salat med løg

Fremgangsmåde

Halvér løgene på langs.

Steg dem på skærefladen ved lav varme i ca. 12 min., til de er møre.

Varm ovnen op til 200°.

Pil forsigtigt skrællen af og tag indmaden ud, så de to-tre yderste skaller på løget er tilbage.

Hak indmaden fra løget og skær æblerne i små tern. Steg det i smør ved middel varme sammen med salvie, til æblerne er næsten møre. Bland med nødder og abrikoser. Krydr med salt og peber. Fordel fyldet i løgskålene og sæt dem i et ovnfast fad.

Kom lidt vand i bunden og bag dem, til overfladen er let gylden.

Alternativ til bagte, fyldte løg: Fyldte bagte kartofler 

Energi pr. person: 366 kcal.

Fordelt på: fedt 30 % 

protein 8 %

kulhydrat 63 %

Læs mere om