Gå til hovedindhold

Banan-dadel-muffins med mandeltop

Sunde og lækre muffins med banan, dadler og lidt mandler på toppen. Halvdelen af hvedemelet er skiftet ud med fuldkornshvedemel og en enkelt muffin indeholder kun 210 kcal. Lidt syndigt, men på den gode måde.
Tid: 40-45 min. 
18 stk. 

Ingredienser til banan-dadel-muffins med mandeltop:

1 dl olie
1¼ dl sukker
½ dl ahornsirup
1 æg str. M/L
150 g dadler
500 g banan 
125 g fuldkornshvedemel
125 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
 
Topping:
50 g hakkede mandler
25 g havregryn
1-2 spsk. ahornsirup
 
Prøv også: Chokochok muffins 

Fremgangsmåde 

Pisk olie, sukker og sirup let og cremet.
Tilsæt æg og pisk, til det er luftigt og skummende.
Rør finthakkede dadler, moset banan og fuldkornsmel i æggemassen og vend dernæst sigtet hvedemel samt bagepulver i dejen.
Fordel dejen i 18 smurte muffinforme og drys med en blanding af mandler, havregryn og sirup.
Bag kagerne 20-25 min. ved 200° og afkøl på rist.
Kagerne er fryseegnede.
 
Energi pr. stk.: 210 kcal.
Fordelt på: protein 6%, kulhydrat 65%, fedt 29%