Banan-dadel-muffins med mandeltop
Tid: 40-45 min.
18 stk.
Ingredienser til banan-dadel-muffins med mandeltop:
1 dl olie
1¼ dl sukker
½ dl ahornsirup
1 æg str. M/L
150 g dadler
500 g banan
125 g fuldkornshvedemel
125 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
Topping:
50 g hakkede mandler
25 g havregryn
1-2 spsk. ahornsirup
Prøv også: Chokochok muffins
Fremgangsmåde
Pisk olie, sukker og sirup let og cremet.
Tilsæt æg og pisk, til det er luftigt og skummende.
Rør finthakkede dadler, moset banan og fuldkornsmel i æggemassen og vend dernæst sigtet hvedemel samt bagepulver i dejen.
Fordel dejen i 18 smurte muffinforme og drys med en blanding af mandler, havregryn og sirup.
Bag kagerne 20-25 min. ved 200° og afkøl på rist.
Kagerne er fryseegnede.
Energi pr. stk.: 210 kcal.
Fordelt på: protein 6%, kulhydrat 65%, fedt 29%
Prøv også: Snickerskugler (95 kcal)