Gå til hovedindhold

Berliner kartoffelsuppe

Sund opskrift på berliner kartoffelsuppe

Sund opskrift på berliner kartoffelsuppe

(4 pers.)

500 g oksekød, f.eks. bov
2 l vand
Salt
1 løg
½ selleri
1 gulerod
750 g kartofler
4 kviste timian
1 laurbærblad
Hvid peber
Lidt revet muskatnød
½ tsk. merian

50 g parmaskinke
2 løg
½ bdt. persille
½ bdt. kørvel

Tilbehør
Groft brød

Få 1 måneds gratis adgang til massevis af blade

Sådan gør du - kartoffelsuppe

Kog kødet i saltet vand ca. 1½ time, skum suppen jævnligt. Rens og skær selleri, gulerod og løg i mindre stykker. Skræl kartoflerne og skær dem i 2 cm store tern. Kom grønsager og krydderier i suppen efter ca. 1 time. Tag kødet op, afkøl det lidt og skær det i tern. Pisk lidt i suppen, hvis kartoflerne ikke er kogt ud. Kom kødet tilbage i suppen. Smag suppen til med salt, peber, muskat og merian. Skær parmaskinken i små tern og brun dem på panden. Pil og hak løgene og brun dem i det overskydende fedt på panden. Server suppen med de stegte løg, parmaskinken og groft brød.

Energi-information pr. portion
Energi 1606 kJ/384 kCal

Protein: 34 g
Kulhydrater: 38 g
Fedt: 8 g
Kostfibre: 6 g