Gå til hovedindhold

Bettinas konfektkagestykker

Slankeopskrift på konfektkagestykker

Slankeopskrift på konfektkagestykker

(Ca. 24 portioner)

250 g fintrevet gulerod
80 g skummetmælkspulver
15 g kakao (gerne Valrhona)
120 g fintskårne svesker
30 g sukkerfri appelsinmarmelade
Flydende sødemiddel efter smag
1 tsk. vaniljekorn
15 g kakao (gerne Valrhona) - til glasur
1 tsk. sødemiddel - til glasur
½ tsk. vaniljekorn - til glasur
3½ tsk. vand - til glasur
Appelsinskal af 2 appelsiner
1½ dl vand - til appelsinjulienne
3½ tsk. flydende sødemiddel - til appelsinjulienne
Lidt vaniljekorn - til appelsinjulienne

Fremgangsmåde til konfektkagestykker

Alle ingredienserne til dejen røres grundigt sammen.
Fordeles i en form eller på et stykke bagefolie - ca. 15x15 cm. Dækkes med sølvpapir og bages ved 150 grader i 2 timer. Den kan evt. vendes de sidste 15 min. af bagetiden.
Glasuren røres sammen til en tyk kakaocreme.
Appelsinskal af 2 appelsiner strimles med et juliennejern. Puttes i en gryde med vand, sødemiddel og vanillekorn. Det skal stå og småsimre uden låg til alt vand er fordampet. Lægges herefter på et stykke køkkenrulle og tørrer.
Når kagen er bagt skal den køle helt af. Herefter fordeles chokoladeglasuren i et tyndt lag. Den skæres ud i 24 konfektstykker og pyntes med søde appelsinjulienne.

OBS! Der er uenighed vedr. brug af friske dadler i kostplanen. Derfor bruges svesker i opskriften i stedet for. Der kan bruges friske dadler, hvis man ønsker dette. De giver en god sødme.

Energi-information pr. portion
Energi 38 kCal / 158 kJ

Fedt: 0 g
Kulhydrater: 6 g
Protein: 1 g
Kostfibre: 1 g