Gå til hovedindhold

Blåbærtrifli (310 kcal)

En skøn trifli med blåbær, banan og fuldkornskiks

En skøn trifli med blåbær, banan og fuldkornskiks. Nem og frisk dessert, som også kan spises til hverdag.

Slankeopskrift på blåbærtrifli

(10 portioner blåbærtrifli)
 

Ingredienser til blåbærtrifli

200 g blåbær, frosne, usukrede
2 stk. banan i tynde skiver
2 tsk. vaniljesukker
1 stk. appelsin, revet skal og saft
3 dl fromage Frais 0,1%
5 dl vanillecreme, Karoline
20 stk. fuldkornskiks, Digestive
1 dl portvin
10 spsk. blåbærsyltetøj, sukkerfri

 

Fremgangsmåde til blåbærtrifli

Optø blåbærrene ved at hælde kogende vand over dem, si vandet fra og lad dem dryppe af.

Bland dem derpå med vaniljesukkeret.

Marinér bananerne i appelsinsaft med den revne appelsinskal.

Bland fromage frais og vaniljecreme sammen

Knus kiksene fint og hæld portvin over dem.

Læg et lag kiks i en stor dessertskål. Læg dernæst et lag banan, et lag creme, syltetøj og blåbær. Byg videre på samme måde, indtil alle ingredienserne er brugt.

Tip: Du kan også anrette desserten portionsvis i glas.

Synes du, at blåbær er for dyre, eller er du ikke vild med smagen, så kan du sagtens bruge andre bær i denne trifli. Vælg dog helst mørke bær som for eksempel solbær og brombær, så bliver desserten flottest.

Energi-information pr. portion
Energi 310 kCal / 1297 kJ

Alkohol: 1 g
Fedt: 11 g
Kulhydrater: 39 g
Protein: 6 g
Kostfibre: 4 g