Gå til hovedindhold

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon er en skøn og fyldig ret med wokstrimler af oksekød og champignon serveret med kartoffelmos

Boeuf Bourguignon er en skøn og fyldig ret med wokstrimler af oksekød og champignon serveret med kartoffelmos

(3 portioner Boeuf Bourguignon)

Ingredienser - Boeuf Bourguignon

4 dl rødvinsauce
½ tsk. timian
1 tsk. revet citronskal
3 spsk. citronsaft
280 g wokstrimler af oksekød
3 tsk. oliemargarine
350 g champignon
Salt og peber
0,4 dl vand
2 stk. løg
½ bdt. persille

Kartoffelmos
600 g kartofler
450 g gulerødder
Lidt minimælk
Salt og peber

 

TIP

Brug flere grove grønsager i retten for at få flere kostfibre. Det kan være andre slags rodfrugter som selleri eller pastinak. 

Fremgangsmåde - Boeuf Bourguignon

Forbered grønsagerne; champignon skæres i skiver, gulerødder og kartofler skrælles og løgene skæres i tern.

Kog gulerødderne og kartoflerne der skal bruges som mos.

Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en stegegryde.

Rist champignonerne ved stærk varme og tag dem op af gryden.

Lad resten af fedtstoffet blive gyldent og brun kødet i 2 min.

Tilsæt løg, samt vand, citronsaft og revet citronskal. Krydr med salt og peber og lad retten simre ved svag varme 10-15 min.

Vend de stegte champignon og rødvinssovsen i retten og varm igennem.

Mos kartofler og gulerødder til mos og tilsæt mælk og smag til med salt og peber.

Anret retten med lidt olivenolie og persille. 

 

Prøv også:

Steak med kartoffelsalat

Spinatsalat med søde kartofler og kylling