Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon er en skøn og fyldig ret med wokstrimler af oksekød og champignon serveret med kartoffelmos
(3 portioner Boeuf Bourguignon)
Ingredienser - Boeuf Bourguignon
4 dl rødvinsauce
½ tsk. timian
1 tsk. revet citronskal
3 spsk. citronsaft
280 g wokstrimler af oksekød
3 tsk. oliemargarine
350 g champignon
Salt og peber
0,4 dl vand
2 stk. løg
½ bdt. persille
Kartoffelmos
600 g kartofler
450 g gulerødder
Lidt minimælk
Salt og peber
TIP
Brug flere grove grønsager i retten for at få flere kostfibre. Det kan være andre slags rodfrugter som selleri eller pastinak.
Fremgangsmåde - Boeuf Bourguignon
Forbered grønsagerne; champignon skæres i skiver, gulerødder og kartofler skrælles og løgene skæres i tern.
Kog gulerødderne og kartoflerne der skal bruges som mos.
Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en stegegryde.
Rist champignonerne ved stærk varme og tag dem op af gryden.
Lad resten af fedtstoffet blive gyldent og brun kødet i 2 min.
Tilsæt løg, samt vand, citronsaft og revet citronskal. Krydr med salt og peber og lad retten simre ved svag varme 10-15 min.
Vend de stegte champignon og rødvinssovsen i retten og varm igennem.
Mos kartofler og gulerødder til mos og tilsæt mælk og smag til med salt og peber.
Anret retten med lidt olivenolie og persille.
Prøv også: