Gå til hovedindhold

Boller med chiafrø

De mange små frø i disse boller med chiafrø hjælper din fordøjelse på vej og bidrager med masser af sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Derfor kan du med fordel bruge chiafrø i dine boller.
10 stk.

Ingredienser til boller med chiafrø: 

25 g gær
4½ dl lunkent vand
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. salt
50 g chiafrø eller hørfrø
50 g mandelmel
120 g fuldkornsrismel
120 g boghvedemel
3 spsk. FiberHUSK eller loppefrøskaller
1 æg
 
Topping
Hasselnøddeflager eller hørfrø
 
 
 

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt olie, salt, chiafrø, mandelmel, fuldkornsrismel, boghvedemel og FiberHUSK.
Rør dejen grundigt, minimum 5 minutter med dejkroge eller i røremaskine.
Kom et viskestykke over dejen, og sæt den til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Form 10 boller, og lad dem efterhæve 20 minutter mere.
Tænd for ovnen på 180 grader varmluftovn.
Pensl bollerne med æg eller æggehvide, og drys med hasselnøddeflager.
Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er fint gyldne.
 
Tip:
Spis en til morgenmad, f.eks. med peanutbutter sammen med 1-2 æg eller 1-2 æggemuffins.
Kan fryses. Tilsæt eventuelt ca. 100 g revet gulerod, persillerod eller squash. Bag brødene ca. 5 minutter længere.
 
Twist:
I brødopskriften er hvedemel erstattet med mandelmel, boghvedemel og fuldkornsrismel, ligesom der er tilsat FiberHUSK/
loppefrøskaller, som er med til at samle brødet. 
 

Prøv også: Glutenfrit LCHF knækbrød