Gå til hovedindhold

Chiaboller med hampefrø

Chiafrø indeholder kostfibre, antioxidanter, kalk, omega -3-fedtsyrer og masser af proteiner, derfor er de super sunde at putte i dine boller. Her får du opskriften på chiaboller med hampefrø.
BageTid: 15 min. 
Hævetid: 12 timer + 30 min.
12 stk.
 

Ingredienser til chiaboller med hampefrø: 

15 g gær
5 dl lunkent vand 
15 g salt
25 g chiafrø
40 g hampefrø 
125 g 5-kornsblanding, havregryn eller speltflager
Ca. 450 g hvedemel
 
 

Fremgangsmåde 

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, chiafrø, hampefrø og gryn.
Lad dejen stå 15 min. 
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig – brug evt. en røremaskine.
Læg dejen i en skål, dæk med plastfilm og lad den stå natten over i køleskabet.
Del dejen i 12 lige store stykker og form dem forsigtigt til boller.
Læg dem på en bageplade og lad dem hæve 30 min. 
Tænd ovnen på 250°.
Bag bollerne i 5 min. og sænk derefter temperaturen til 230°.
Bag bollerne 10-15 min., til de er gyldne og lyder hule på undersiden.
Afkøl på rist, men nyd dem lune og friskbagte.
 
Energi pr. bolle: 220 kcal.
Fordelt på: protein 13 %, fedt 13 % og kulhydrat 74 %
 
TIP
Du kan erstatte chia- og hampefrø med eksempelvis hørfrø, solsikke- og græskarkerner samt birkes.