Cremet græskarsuppe
Slankende opskrift på cremet græskarsuppe
Ingredienser - cremet græskarsuppe:
(2 portioner)
3 dl grøntsags- eller hønsebouillon
1 stk. kartoffel, skrællet
Salt og peber
1 kvist frisk timian
1 tsk. spidskommen
1 stk. løg, hakket
650 g græskar, skrællet og renset for kerner
1 fed hvidløg, presset
2 tsk. olivenolie
Fremgangsmåde - cremet græskarsuppe:
Græskar og kartofler skæres i terninger. Løg, hvidløg og spidskommen ristes 2-3 min. i olivenolie. Græskar- og kartoffelterninger tilsættes og der ristes videre under omrøring i 5-6 min. Grøntsagerne hældes i en gryde, og grøntsagssuppen tilsættes. Suppen koger ved middel varme i ca. 15 min., til grøntsagerne er møre. Suppen blendes, til den får en ensartet konsistens. Brug fx stavblender. Hæld suppen i en gryde, og varm den igennem ved middel varme. Smag evt. til med mere salt og peber.
Tip: Lav en stor portion og frys ned, så har du til en hurtig forret eller hovedret i fremtiden.
Energi-information pr. portion
Energi 176 kcal/737 kJ
Fedt: 6 gram
Kulhydrater: 23 gram
Protein: 5 gram
Kostfibre: 4 gram