Gå til hovedindhold

Cremet græskarsuppe

Hvis du skal lave græskar hoveder med børnene og mangler en opskrift til at bruge græskarkødet, er denne cremede græskarsuppe helt ideel.

Slankende opskrift på cremet græskarsuppe

Ingredienser - cremet græskarsuppe:
(2 portioner)

3 dl grøntsags- eller hønsebouillon
1 stk. kartoffel, skrællet
Salt og peber
1 kvist frisk timian
1 tsk. spidskommen
1 stk. løg, hakket
650 g græskar, skrællet og renset for kerner
1 fed hvidløg, presset
2 tsk. olivenolie

Fremgangsmåde - cremet græskarsuppe:

Græskar og kartofler skæres i terninger. Løg, hvidløg og spidskommen ristes 2-3 min. i olivenolie. Græskar- og kartoffelterninger tilsættes og der ristes videre under omrøring i 5-6 min. Grøntsagerne hældes i en gryde, og grøntsagssuppen tilsættes. Suppen koger ved middel varme i ca. 15 min., til grøntsagerne er møre. Suppen blendes, til den får en ensartet konsistens. Brug fx stavblender. Hæld suppen i en gryde, og varm den igennem ved middel varme. Smag evt. til med mere salt og peber.

Tip: Lav en stor portion og frys ned, så har du til en hurtig forret eller hovedret i fremtiden.

Energi-information pr. portion
Energi 176 kcal/737 kJ

Fedt: 6 gram
Kulhydrater: 23 gram
Protein: 5 gram
Kostfibre: 4 gram