Durumboller (218 kcal)
Ingredienser - Durumboller
10 portioner
15 g gær
4 dl vand
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
4 spsk. rapsolie
240 g groft durummel
240 g fuldkornshvedemel
Fremgangsmåde - Durumboller
Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olie. Tilsæt melet og rør det hele godt sammen, det er for klistret til at ælte.
Sæt dejen i køleskabet natten over.
Drys lidt durummel på bordet og hæld dejen ud. Skær stykker af dejen og læg disse på en bageplade med bagepapir. Drys lidt durummel på bollerne og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Bag dem ved 220° i ca. 15 min.
Energi pr. portion
218 kcal / 914 kJ
Fedt: 6 gram
Kulhydrat: 32 gram
Protein: 5 gram
Kostfibre: 3 gram
Et måltid i én bolle
Til langt de fleste af dine brødopskrifter kan du sagtens tilsætte lidt protein som fx skinke. Det vil betyde, at din bolle næsten kan udgøre en frokost eller blive et rigtig godt mellemmåltid. Det er i reglen en god ide, at det, der indbages, er lidt røget. Det giver en god smag.