Gå til hovedindhold

Falafler med rødbede tzaziki

Falafler smager skønt i pitabrød eller en burgerbolle, og er en god afveksling, hvis du skal spise kødfrit en dag.

Falafler smager skønt i pitabrød eller en burgerbolle, og er en god afveksling, hvis du skal spise kødfrit en dag.

Ingredienser - Falafler

(Opskriften rækker til falafler nok til 6 pitabrød eller burgerboller)
½ liter kikærter som er udblødt og kogt efter anvisningen på posen
1 rødløg, hakket (du kan også bruge 3-4 forårsløg eller en pore)
2-3 fed hvidløg, presset
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk korianderpulver
1 æg
Grahamsmel til panering
Rapsolie til stegning

Grøntsager som tilbehør - fx blomkål, bladselleri, sukkerærter, tomat, peberfrugt og gulerødder.

Fremgangmåde - Falafler

Kom kikærter i en minihakker og findel dem godt.

Rødløg finthakkes og hvidløg presses, kom det hele i skålen med kikærter og tilsæt spidskommen, koriander og æg. Bland det hele til en kraftig pasta. Lad det hvile imens du gør grøntsagerne klar.

Form 6 falafler af pastaen og vend dem i grahamsmelet.

Varm 1 spsk rapsolie i en stor stegepande og steg falaflerne på begge sider i ca. 6 minutter, til de er gyldne.

Servér hertil friske fintsnittet grøntsager.

TIP!
● Falaflerne kan fryses ned enkeltvis, så er de lette at tage op af fryseren til madpakken.
Kog en hel pose kikærter af gangen og frys dem ned, så er det altid let at lave falafel. Du kan også købe dem på dåse, men det er billigere at købe dem utilberedte og koge dem selv.

Ingredienser - Rødbede tzaziki

En anderledes og lækker tzaziki.

Ca 2½ dl græsk yoghurt 2%
2-3 fed hvidløg presset
Salt
½ kg kogte revet rødbeder

Fremgangsmåde - Rødbede tzaziki

Det hele blandes sammen - let og lækkert!

TIP!
Erstat evt. hvidløget med et ½ brev, revet peberrod (kan købes i supermarked i poser) og lidt citron i din rødbede tzaziki.

(Kilde:Christina Christensen i samarbejde med SlankeDoktor)