Gå til hovedindhold

Fastelavnsboller

Nem opskrift på hjemmelavede fastelavnsboller, med æble eller marmeladefyld.

(ca. 24 stk. fastelavnsboller)

Ingredienser - Fastelavnsboller

1 dl lunkent vand
25 g gær
2 dl kærnemælk
½ tsk. salt
3 spsk. sukker
1 æg
100 g grahamsmel
500 g hvedemel
Kærnemælk til pensling

PRØV OGSÅ: Fastelavnsboller med havrefras

Fyld - Fastelavnsboller

1½ dl marmelade, f.eks. hindbær, abrikos, appelsin eller jordbær

Glasur - Fastelavnsboller

100 g flormelis
2-3 spsk. varmt vand
Evt. 2 tsk. kakaopulver

Fremgangsmåde - Fastelavnsboller

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk, salt, sukker, æg, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og tilsæt det sidste hvedemel under æltningen. Lad dejen hvile på et lunt sted i ca. 45 min.

Del dejen i to. Rul hvert stykke ud til en firkant på ca. 40 x 40 cm. Skær hver firkant ud i 12 lige store firkanter.

Læg 2 tsk. marmelade på midten af hver firkant. Fold alle fire hjørner mod midten og pres lukningerne godt sammen.

Beklæd en bageplade med bagepapir og læg hver bolle på bagepladen med åbningen nedad.

Lad bollerne hæve igen på et lunt sted i ca. 30 min., pensl med kærnemælk.

Bag bollerne ved 175° i 15-20 min. og køl dem af på en bagerist. Bland flormelis med vand. Ønskes kakaoglasur, blandes kakaopulveret i. Pynt bollerne med glasur.

Tip - Fastelavnsboller
Du kan også lave dine fastelavnsboller med æblefyld. Skræl 4-5 æbler, riv dem groft og bland med 2 spsk. stødt kanel.

Disse fastelavnsboller smager bedst samme dag, som de er bagt. Bollerne kan fryses.

Pr. bolle:
Energi: 105 kcal/440 kJ

Fedt 0,6 g
Kulhydrat 21,7 g
Protein 3 g
Fibre 1,2 g

 

Læs mere om

Mest læste fra Slankekure