Gå til hovedindhold

Fiskegryde (268 kalorier)

Kaloriefattigt måltid til fastedagene på 5:2 Kuren.

Til 4 personer

INGREDIENSER:

Til fiskebouillon:

500 g fiskerester (ikke fede fisk)

+ ben

1 løg, delt i kvarter

1 stængel bladselleri

De ydre blade af fennikel

1 spsk peberkorn

Til gryderetten:

2 spsk olivenolie

1 løg, skåret i tynde skiver

3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver

1 lille fennikel, skåret i tynde skiver

1 tsk korianderfrø

2½ dl fiskebouillon

1 usprøjtet appelsin, saften og

2 strimler skal

1 ds (400 g) hakkede tomater

2 laurbærblade

1/2 tsk herbes de Provence eller estragon

1 nip safran

Salt og peber

750 g hvid fiskefilet, fx sej,

havtaske eller helleflynder

8 tigerrejer med skal

Bredbladet persille, til pynt

FREMGANGSMÅDE:

Lav bouillonen: Kom fiskerester (hvis du køber fileter, skal du bede om at få benene med – de kan lægges i fryseren til senere) i en stor gryde. Tilsæt løg,

bladselleri, fennikelblade og peberkorn og dæk med vand. Lad det simre i 45 minutter og si bouillonen, så eventuelt skum fjernes.

Lav gryderetten: Varm olien i en stor gryde med slip let-belægning og steg forsigtigt løg, fennikel, hvidløg og korianderfrø i 15 minutter, til det er mørt. Tilsæt fiskebouillon, saft og skal fra appelsinen, tomater og så meget koldt vand, der kan være i den tomme dåse. Tilsæt laurbærblade, urter og safran. Krydr med salt og peber og lad det simre i 20-25 minutter.

Tilsæt først fisken og så rejerne. Læg låg på og lad det det simre i yderligere 4 minutter, til både fisk og rejer er møre.

Server retten brandvarm og drysset med persille.

 

 

Opskriften fra bogen 5:2 Kurens kogebog/Politikens Forlag