Gå til hovedindhold

Fiskesuppe med muslinger og urter

fiskesuppe med muslinger og urter
Den rustikke fiskesuppe er fyldt med gode sager såsom gulerødder, porre, lidt hvidvin og selvfølgelig fisk. Servér suppen med lidt groft brød.
(2 pers.)
Tid: 30 min

Ingredienser til fiskesuppe med muslinger og urter:

½ kg friske blåmuslinger
250 g torskefilet eller anden lys fast fisk
½ dl tør hvidvin
4 dl bouillon
100 g porre
200 g gulerod
100 g bladbede, gerne små blade
25 g smør
Salt, peber
150 g groft brød
 
Prøv også: Fiskesuppe til LCHF

Fremgangsmåde 

Skyl muslingerne og tjek, at alle er lukkede. 
Skær fisken i store terninger. 
Bring hvidvin og bouillon i kog, tilsæt snittet porre, gulerod i skiver, muslinger samt torsk og damp det hele under låg i 4-5 min.
Kom bladbede ved de sidste 2 min.
Tag muslinger, torsk og urter op med en hulske – kassér ikke-åbnede muslinger – og fordel i dybe tallerkener.
Kog suppen ind til det halve, tag gryden af varmen, pisk smørret i og smag til med salt og peber.
Øs suppen over fisken  og servér straks med brød.
 
Energi pr. person: 530 kcal.
Fordelt på: kulhydrat 38%, fedt 26%, protein 34%, alkohol 2%