Gå til hovedindhold

Flæskesteg med pære og tranebær (381 kcal)

Den klassiske juleret med flæskesteg er en stor del af juletraditionen, og derfor kan det være svært at ændre på den, selvom man har lyst til en lidt sundere jul. Her et godt bud på en flot og lidt lettere juletallerken, uden de store ændringer.

Den klassiske juleret med flæskesteg er en stor del af juletraditionen, og derfor kan det være svært at ændre på den, selvom man har lyst til en lidt sundere jul. Her et godt bud på en flot og lidt lettere juletallerken, uden de store ændringer. 


Energi pr. pers.: 381 kcal.
Fordelt på: protein 39%, kulhydrat 31%, fedt 30%
 

Ingredienser - Flæskesteg med pære og tranebær

Tid: 1½ time
1 svinekam med svær uden ben, ca. ¾ kg
Groft salt og friskkværnet peber
6 hele nelliker
2 dl bouillon
3-4 pærer, ca. 400 g
150 g friske tranebær
50 g honning
2 tsk rosa peberkorn
Evt. majsstivelse

Prøv også: Julefrokost med et tvist

Fremgangsmåde - Flæskesteg med pære og tranebær

Gnid sværen godt med salt og sørg for, at saltet kommer ned imellem sværene. Krydr kødet med peber og stik nellikerne ned mellem sværen.

Læg stegen på en rist i en bradepande evt. med en skrællet kartoffel under, så sværen ligger lige.

Sæt stegen i en kold ovn, stil temperaturen på 200 grader og steg den i ca. fem kvarter. Hæld bouillon i bunden af bradepanden den sidste halve time. Stegen er færdig, når centrumtemperaturen viser 65 grader – brug et stegetermometer. Tjek, om sværen er sprød, når centrumtemperatur viser 55 grader. Hvis den ikke er det, øges ovnvarmen til 250 grader, indtil stegen er færdig.

Sauter pærebåde, tranebær, honning og rosa peber ved jævn varme, til pærerne er næsten møre. Smag til med salt og peber.

Si og skum skyen for fedt. Bring den i kog og jævn evt. med en anelse majsstivelse.

Skær stegen i skiver og server med pærer, tranebær og skysauce. Suppler gerne med kartofler.

Prøv også: Vegetarisk julemenu

Artiklen indeholder affiliatelinks