Gå til hovedindhold

Frikadeller med kold kartoffelsalat (551 kcal)

Nem kartoffelsalat opskrift i en slankende version af klassikeren. Nyd retten med frikadeller med kold kartoffelsalat til frokost eller aftensmad.

Slankende opskrift på frikadeller med kold kartoffelsalat

Nyd retten med frikadeller med kold kartoffelsalat til frokost eller aftensmad.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser - Frikadeller

250 g hakket, magert kalv og flæsk
½ tsk. fint salt
½ fintrevet løg
100 g revne gulerødder
1 knsp. peber
½ tsk. allehånde
1 æg
½ dl minimælk
1 dl havregryn
1 spsk. olie til stegning

Ingredienser - kartoffelsalat

1½ dl ylette
3 hakkede forårsløg
100 g sukkerærter
50 g radiser
2 tsk. dijonsennep
½ tsk. groft salt
Peber
350 g kogte, pillede kartofler

Fremgangsmåde - frikadeller med katoffelsalat

Rør kødet sejt med salt og tilsæt løg, gulerødder, peber, allehånde og æg.

Rør mælk og havregryn i og stil farsen på køl, mens kartoffelsalaten tilberedes.

Rør ylette med forårsløg, snittede sukkerærter, hakkede radiser, sennep, salt og peber.

Skær kartoflerne i tern og vend dem i dressingen.

Form frikadeller af farsen og steg dem i olien, ved jævn varme, til de er gyldne og faste.

Servér med kartoffelsalat og groft brød.

Energi-information pr. portion
Energi 2313 kJ/551 kCal
Protein: 45 g
Kulhydrat: 60,5 g
Fedt: 13,7 g