Gå til hovedindhold

Frikadeller med svesker og spidskålssalat

Slankende opskrift på frikadeller med svesker og spidskålssalat

Slankende opskrift på frikadeller med svesker og spidskålssalat

Ingredienser til 4 portioner frikadeller

400 g kartofler
4 spsk. hakket persille
600 g spidskål
4 spsk. citronsaft
1 stk. æg
50 g løg
500 g hakket kalv og flæsk, max 6% fedt
3 spsk. tranebær
Salt og peber 
½ dl havregryn
75 g svesker
1½ dl minimælk 
½ dl hvedemel
2½ tsk. sukker
5 spsk. fløde, kaffefløde 9%
2 stk. æble

Fremgangsmåde - Frikadeller

Vask og kog kartoflerne, til de er møre, ca. 25-30 min. Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Bland kødet med mælk, hvedemel og havregryn. Hak sveskerne fint og riv det ene æble groft og bland begge dele i farsen. Lad farsen hvile køligt i ½ time. Form farsen til frikadeller med en spiseske og læg frikadellerne på en bageplade med bagepapir. Steg frikadellerne i ovnen i ca. 25 min. v/ 220 º. Snit spidskålen fint, skær det andet æble i fine både, skyl og hak persillen. Bland spidskål, æble, persille og tranebær i en skål. Pisk kaffefløde, citronsaft og sukker sammen og hæld blandingen over spidskålssalaten. Server frikadellerne med salat og kartofler.

Tip
I stedet for svesker kan man bruge tørrede tranebær.

Energi-information pr. portion
Energi 530 kCal / 2216 kJ

Fedt: 13 gram
Kulhydrater: 61 gram
Protein: 37 gram
Kostfibre: 8 gram

 

Slankeguides til 5:2 Kuren

I vores slankeguides til 5:2 Kuren får du lækre fasteopskrifter, kalorietabeller og masser af tips og gode råd til dit vægttab.

Køb dem som PDF i Slankeklubben.dk's webshop!

Kun 20,- per stk.

 

Læs mere om