Gå til hovedindhold

Græskarmos med sprød salvie og stegt tofu

Tænker du på at indføre en kødfri dag om ugen, eller har du valgt at gå den vegetariske vej? Så prøv denne lækre opskrift med en lækker cremet græskarmos og stegt tofu.

Ingredienser til græskarmos med sprød salvie og stegt tofu:

Tid: 15 min.  + stegetid: 45 min.
Til 2 personer
 
¾ kg græskar
Salt, peber
1 håndfuld friske salvieblade
10 g ristede hasselnødder
1 spsk. smør
200 g tofu
150 g groft brød
 

Fremgangsmåde til græskarmos med sprød salvie og stegt tofu  

Bag græskaret, til kødet er mørt – det tager ca. 45 min. ved 180°.
Halvér græskaret, fjern kernerne og skrab kødet ud.
Mos kødet (ca. 600 g) og smag til med salt og peber.
Steg salviebladene og nødderne sprøde og gyldne i smør ved lav varme. 
Skær tofuen i skiver og steg dem gyldne på en varm slip let-pande.
Anret mosen på tallerknerne, læg tofu ovenpå og drys med salvie og nødder.
Servér med groft brød.
 
Energi pr. person: 389 kcal.
Fordelt på: protein 17%, kulhydrat 51%, fedt 32%