Græskarmos med sprød salvie og stegt tofu
Ingredienser til græskarmos med sprød salvie og stegt tofu:
Tid: 15 min. + stegetid: 45 min.
Til 2 personer
¾ kg græskar
Salt, peber
1 håndfuld friske salvieblade
10 g ristede hasselnødder
1 spsk. smør
200 g tofu
150 g groft brød
Fremgangsmåde til græskarmos med sprød salvie og stegt tofu
Bag græskaret, til kødet er mørt – det tager ca. 45 min. ved 180°.
Halvér græskaret, fjern kernerne og skrab kødet ud.
Mos kødet (ca. 600 g) og smag til med salt og peber.
Steg salviebladene og nødderne sprøde og gyldne i smør ved lav varme.
Skær tofuen i skiver og steg dem gyldne på en varm slip let-pande.
Anret mosen på tallerknerne, læg tofu ovenpå og drys med salvie og nødder.
Servér med groft brød.
Energi pr. person: 389 kcal.
Fordelt på: protein 17%, kulhydrat 51%, fedt 32%