Gå til hovedindhold

Græskarsuppe med muslinger (237 kcal)

Suppen udgør under halvdelen af det tilladte kalorieforbrug under fastede på 5:2 Kuren.

6 portioner

Ingredienser til den slankende suppe

- 1 kg blåmuslinger
- 3 dl tør hvidvin
- Ca. 5 dl bouillon
- 500 g hokkaido-græskar ekskl. kerner
- 1 spsk. rapsolie
- 2 hakkede fed hvidløg
- 1 dl minimælk
- Salt og peber

Sådan laver du slanke-retten

Rens muslingerne og kassér de åbne muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.

Giv vinen et opkog i en gryde, tilsæt muslingerne og læg låg på gryden.

Tag gryden fra varmen, når det begynder at dampe kraftigt ud under låget, og lad gryden stå i et par minutter med låget på.

Tag herefter muslingerne op og kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Pil muslingerne ud af skallerne og gem dem.

Sigt muslingebouillonen og spæd den op med bouillon, til der er 8 dl.

Flæk græskarret med en kniv og fjern kernerne.

Skær græskarkødet ud i store tern og svits det i olien i en gryde sammen med hvidløgene. Det skal ikke tage farve.

Tilsæt bouillonen og lad det simre i 20 min.

Blend suppen og tilsæt mælken, inden suppen koges igennem og smages til med salt og peber.

Hæld suppen i varme, dybe tallerkener og læg muslingerne i.
 

Energi pr. portion suppe:

237 kcal / 992 kJ
Alkohol: 4 gram
Fedt: 6 gram
Kulhydrat: 10 gram
Protein: 25 gram
Kostfibre: 1 gram