Gå til hovedindhold

Grillet kartoffelsalat med bacon

En let og lækker kartoffelsalat til dig der gerne vil spise sundt, men ikke vil gå på kompromis med smagen. Baconen giver lidt knas til de bløde kartofler og tilfører en dejlig røget smag. Uhm!
Tid: 30 min.
 

Ingredienser til grillet kartoffelsalat med bacon:

 
500 g mellemstore kartofler f.eks. aspargeskartofler
100 g bacon i skiver
75 g fraiche 6% eller 9%
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
¼ dl hvidvinseddike
Salt, peber
Karse
 

Fremgangsmåde 

 
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15 min. og halvér dem på langs.
Steg baconskiverne sprøde og læg dem på køkkenrulle.
Rør fraiche sammen med sennep, honning og eddike og smag dressingen til med salt og peber.
Grill kartoflerne på skærefladen og anret dem på tallerkener. Hæld dressingen over og drys godt med knust bacon samt krydderkarse.
 
Energi pr. person: 329 kcal.
Fordelt på: protein 16%, kulhydrat 60%, fedt 24%