Gå til hovedindhold

Grønne frikadeller med quinoasalat

Spice dine frikadeller op og server med en lækker salat

 

Ópskrift på grønne frikadeller med quinoasalat

 

Ingredienser

(4 pers.)

400 g hakket, magert kalv- og flæskekød
2 tsk. salt
2 løg
2 dl havregryn
½ bdt. bladselleri
Friskkværnet peber
Lidt friskhakket chili
1 tsk. spidskommen
2 æg
2 dl mælk
2 spsk. hvedemel
Lidt olie til stegning

Quinoasalat
150 g quinoa
1 usprøjtet citron
1 skalotteløg
½ tsk. salt
100 g grønne bønner
½ bdt. bladselleri
250 g svampe
1 dl blandede krydderurter
2 spsk. eddike
1 spsk. olivenolie
 

PRØV OGSÅ: Lammefrikassé

 

Fremgangsmåde til grønne frikadeller med quinoasalat

Rør kødet med salt i 1 min. Rør finthakkede løg, havregryn, revet bladselleri, peber, chili, spidskommen og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter melet. Lad farsen hvile koldt i mindst 15 min. Steg frikadellerne i lidt olie ved svag varme i ca. 15 min., skru op, når du vender dem, så de ikke koger.

Skyl quinoaen godt og kom den i en sigte. Kog den i forholdet 1 del quinoa til 2½ dele vand, kom salt, revet citronskal og hakket skalotteløg i kogevandet og lad det koge i 10 min. Lad det derefter trække i 5 min. Nip bønnerne og skær dem og bladsellerien i fine tern. Giv dem et kort opkog i vand og vend dem i quinoaen.
Rens svampene, skær dem i skiver, steg dem ved god varme i lidt olie og vend dem i quinoaen. Tilsæt hakkede krydderurter, olivenolie og eddike. Smag salaten til med salt og peber.
 

Energi-information pr. portion
Energi 2083 kJ /498 kCal

Protein: 37
Kulhydrater: 53 g
Fedt: 12 g
Kostfibre: 11 g

Hent flere opskrifter til 5:2 Kuren HER >>Hent flere opskrifter til 5:2 Kuren HER >>

 

Slankeguides til 5:2 Kuren

I vores slankeguides til 5:2 Kuren får du lækre fasteopskrifter, kalorietabeller og masser af tips og gode råd til dit vægttab.

Køb dem som PDF i Slankeklubben.dk's webshop!

Kun 20,- per stk.