Gå til hovedindhold

Grove kerneboller

Her får du opskriften på grove kerneboller helt uden gluten. Det kan være svært at bage uden gluten, da man ofte oplever at dejen ikke er elastisk. Men disse boller minder om rigtige boller og så er de fyldt med lækre kerner.
12 stk.
Tid: 20 min. + hævning: 45 min. + Bagetid: ca. 35 min.
 

Ingredienser til grove kerneboller: 

 
50 g gær
2 tsk. salt
1 dl sirup 
1 dl sesamfrø
½ dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
½ dl græskarkerner
½ dl loppefrøskaller (HUSK)
3 dl rismel
2 dl boghvedemel
 
 

Fremgangsmåde

 
Rør gæren ud i 5 dl lunkent vand.
Tilsæt salt, sirup, frø og kerner.
Rør dejen godt sammen med frøskaller, rismel og boghvedemel.
Dejen vil være lidt klistret. 
Fordel dejen i 12 smurte muffinforme med to skeer og lad den hæve i 45 min. under et fugtigt viskestykke.
Bag bollerne ved 200° i 30-35 min., til de er gyldne og gennembagte og servér dem om morgenen eller som mellemmåltid. 
 
Energi pr. bolle: 242 kcal.
Fordelt på: kulhydrat 60%, fedt 30%, protein 10%