Gå til hovedindhold

Gulerodssuppe med appelsin

Cremet gulerodssuppe med appelsin. Perfekt til både frokost, forret og hovedret.

(Gulerodssuppe til 4 personer)

Ingredienser - Gulerodssuppe

Ca. 1 kg gulerødder skrællet
1 liter vand
2 hønse bouillion terninger 
Saften af 2-3 appelsiner
Græsk yoghurt 2%

Fremgangsmåde - Gulerodssuppe

1. Gulerødderne skrælles og skæres i ca. lige store stykker og koges til de er møre ca. 15-20 minutter. Når gulerødderne er møre blendes det hele fint. Tilsæt saften af appelsinerne.

2. Har du ikke appelsiner kan du erstatte dem med juice. I såfald skal du bruge ca. 2-2½ dl appelsinjuice.

3. Server en portion gulerodssuppe i en dyb tallerken og læg en skefuld græsk yoghurt på og pynt m/persille. Server evt. brød til.  

Gulerodssuppe kan bruges som forret og hovedret, og du kan med fordel lave store portioner, for gulerodssuppe kan fryses ned. På den måde har du altid nem adgang til et sundt måltid. 

Synes du suppen trænger til et ekstra pift efter nogle dage, så kan du prøve at tilsætte en lille tsk. pesto, chilli eller syltet paprika (peberfrugt).
 

(Kilde: Christina Christensen i samarbejde med SlankeDoktor)

PRØV OGSÅ: Vild med gulerodssuppe? Prøv tomatsuppen med pasta.

Læs mere om