Gå til hovedindhold

Hakkebøffer med pandegrønt

Små hakkebøffer med friske grøntsager stegt på panden. Sund og lækker aftensmad behøver nemlig ikke at være svært. Her får du opskriften.
2 personer 
 

Ingredienser til hakkebøffer med pandegrønt:

Hakkebøffer
250 g hakket oksekød, 3-5 %
50 g revet gulerod
½ tsk. salt og friskkværnet peber
20 g smør til stegning
 
Pandegrønt
50 g kartoffel
200 g squash
200 g rødløg
100 g gul peber
100 g cherrytomater
1 fed hvidløg
2 cm ingefær (skrællet)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. karry
1 tsk. allround-krydderi
1 dåse hakkede, flåede tomater
1-2 kopper vand
 
 

Fremgangsmåde

Hakkebøf:
Bland kød og gulerod godt sammen og tilsæt salt og peber.
Form bøffer af kødet og steg dem på en pande i smør.
Hvis du ønsker bøfferne gennemstegt, skal de have 4-5 min. på hver side.
 
Pandegrønt:
Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker.
Skær squash, rødløg og gul peber i mundrette stykker.
Halvér cherrytomaterne.
Riv hvidløg og ingefær på et rivejern.
Svits det hele i olie sammen med karry og allroundkrydderi ved høj varme i en dyb stegepande i et par minutter.
Tilsæt herefter de flåede tomater.
Rør det hele rundt og skru ned for varmen, så det står og småsnurrer.
Tilsæt nu vand for at gøre saucen mere flydende og lad det snurre videre i yderligere nogle minutter.
Stik i kartoflerne for at mærke, hvornår de er bløde.
Det giver en god indikation af, hvornår retten er færdig.
 
TIP
Hvis der er plads i dit daglige kalorieregnskab, kan du spise ris til denne ret.
 
Kcal pr. person: 426
Fedt: 34 %
Protein: 31 %
Kulhydrat: 35 %