Gå til hovedindhold

Hjemmelavet sildesalat (290 kcal)

Retten udgør lidt over over halvdelen af det tilladte kalorieindtag på en fastedag under 5:2 Kuren.

Det skal du bruge:
300 g selleri,
1 æble (100 g),
200 g marinerede sild,
1½ dl fromage frais,
4 tsk. mayonnaise,
2 tsk. karry,
2 tsk. sildelage,
salt, evt. lidt sukker,
1 rødløg,
karse til pynt.

Tilbehør: Tykke skiver
rugbrød.

Sådan gør du:
Skræl sellerien og skær den i tern på 1 x 1 cm. Kog sellerien i letsaltet vand i 2 min. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Pisk fromage frais med mayonnaise og karry. Tilsæt lidt sildelage og smag til med salt og evt. lidt sukker. Skær sildene i stykker på 1 cm. Skær æblet i små tern. Hak
løget. Tag lidt æble, selleri og løg fra og gem til pynt. Vend resten af grønsagerne og sildene i dressingen.

Anret sildesalaten på et fad og drys det selleri, æble og løg, som er taget fra, over salaten. Pynt med karse og server med rugbrød.

Energi pr. hele skive rugbrød med sildesalat:
1200 kJ (290 kcal):
Protein: 15 % (10 g)
Kulhydrat: 55 % (37 g)
Fedt: 30 % (9 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
1½ skive rugbrød med sildesalat til frokost eller aftensmad.

Læs mere om