Gå til hovedindhold

Hønsekødsuppe med kød- og melboller

Slankende opskrift på hønsekødsuppe med kød- og melboller

Slankende opskrift på hønsekødsuppe med kød- og melboller

(4 pers.)

Suppe
1 l hønse- eller kyllingefond
3 gulerødder
2 porrer
1 persillerod
3 stængler bladselleri
eller ¼ knoldselleri

Kødboller
250 g kalve- eller svinefars
1 spsk. hvedemel
1 æg
Salt og peber

Melboller
75 g hvedemel
50 g smør
2 hele æg
1½ dl vand
½ tsk. salt og hvid peber

 

Fremgangsmåde

Bring fonden i kog. Skær rodfrugterne i små tern og porrerne i ½ cm tykke skiver og kog dem møre i fonden.

Kødboller: Rør alle ingredienserne sammen og form små boller. Brug en lille teske og form små boller. Kom bollerne i saltet, kogende vand og lad dem koge 2-4 min.

Melboller: Smelt smørret i en gryde sammen med vandet og rør melet ud i smørret. Sluk for varmen, når blandingen er rørt blank, og lad den køle af. Rør æggene i et ad gangen og tilsæt salt og peber. Form dejen til små kugler eller kom den i en frysepose, klip det ene hjørne af og pres dejen ud i en lang pølse og klip den ud i bollestørrelser. Kog bollerne i 5 min. Lad suppen koge op og tilsæt kød- og melboller. Servér med godt brød til.

Energi-information pr. portion
Energi 1575 kJ/376 kCal

Protein: 20 g
Kulhydrater: 33 g
Fedt: 16 g
Kostfibre: 8 g