Gå til hovedindhold

Ida’s 4. uge på faste – Succes-følelse efter vejning

Ida har været til midtvejsvejning - læs med her...

Ida’s 4. uge på faste – Succes-følelse efter vejning

Endnu en uge er næsten gået, og mine fastedage er overstået. Også i denne uge er det gået fint, jeg har slet ikke været sulten. Denne uge var der også midtvejs-måling hos Fit-all, som jeg var MEGET spændt på – det er jo her jeg kan se om det overhovedet batter med det jeg spiser og gør.

Men først havde jeg en fastedag mandag. Jeg havde glemt at købe ind, men det lykkedes mig at finde en morgenmadsportion på 145 kcal jeg næsten havde ingredienser til. Den bestod af 1 æg, 1 mandarin og 3 skiver tynd, mager skinke (som jeg købte i netto på vej til arbejde). Selvom det var lidt underligt at sidde og hapse skinke og æg bart på arbejdet, så mættede det faktisk ret fint, så jeg var tilfreds. 

Til aften lavede jeg en omelet med strimlet mager skinke og hakkede friske forårsløg – i alt 250 kcal. I retten skulle der 100 g skinke hvilket er relativt meget til en omelet af halvandet æg. Det endte med jeg næsten blev dårlig af alt det skinke, og måtte skrabe det sidste fra og bare spise omeletten. Ikke den bedste ret jeg har prøvet.

 

 

 

 

2 fastedag

Onsdag spiste jeg en gammel klassiker – 3 Clara Friis pærer og 1,5 dl hytteost. Lækkert og godt. 

Til aften havde jeg en masse rester i køleskabet der gerne måtte blive brugt, så der spiste jeg røræg af 2 æg, og en hel peberfrugt og 2 forårsløg, skivet og ristet i lidt olie.

Onsdag var også dagen hvor jeg skulle måles og vejes hos Fitall. Jeg var meget spændt, for de gange jeg har vejet mig (jeg har ikke selv en badevægt så har skiftevis vejet mig i Fitness World, og ellers hos mine forældre, når jeg har besøgt dem) har jeg kun tabt meget lidt. Jeg synes dog virkelig, at jeg kan se på mig selv i spejlet at jeg er blevet smallere om maven, og mine bukser sidder også løsere.

Vejning hos Fit-all

Da jeg blev vejet viste det sig, at jeg havde smidt 2,3 kg i alt, lidt over ½ kg om ugen. Af de 2,3 kg var 1 kg ren fedt, ifølge maskinens måling, og yderligere kunne de se af mængden af fedt omkring organerne var faldet pænt, så det kunne godt tyde på at jeg havde ret i, at det er fedtet omkring maven der er forsvundet.

Samtidig havde jeg både tabt muskelmasse og vand i kroppen, hvilket ifølge vejledernes hos Fitall er helt normalt. Så jeg var faktisk glad og tilfreds.

Jeg er overrasket over at jeg kan tabe 2,3 kg på 4 uger uden afsavn. Hvis jeg havde undværet at drikke i weekenderne, spise dejlig tiramisu og boller/lagkage til fødselsdag, så havde jeg sandsynligvis tabt mere – men jeg synes det er helt ok, at det går langsomt, når det samtidig giver mig lov til at spise nogenlunde som jeg vil ved siden af.

Jeg fik i øvrigt at vide at jeg skal drikke mere vand – det er vigtigt når kroppen skal smide det overskydende vand. Jeg fik at vide, at jeg skulle gange min vægt med 0,033, så fik jeg mængden af vand i liter, jeg skulle drikke. Det vil sige min vægt 76,7x0,033 = 2,5311, altså 2,5 liter vand til mig om dagen.

I denne uge har jeg trænet en enkelt gang – jeg håber at nå engang mere her i weekenden. Den dag vi trænede var det simpelthen så koldt og blæsende, så min veninde og jeg besluttede at lave en omgang jordskokkesuppe – og i stedet for at jævne med fløde som jeg plejer jævnede jeg med lidt skummetmælk. Det var faktisk ret lækkert! Vi spiste dog stadig lidt hvidløgsflute og bacon til – så skal det heller ikke være mere kedeligt ;)

Jeg glæder mig til at fortsætte – hvis jeg kan fortsætte samme gode stil, så kan der da sagtens nå at ryge et par kg mere af inden sidste måling. Jeg er i hvert fald sprængfyldt med motivation og gåpåmod :-)

Læs alle Idas blogindlæg her:

Idas første vejning og forventninger til 5:2 Kuren

Idas første uge på 5:2 Kuren

Idas anden uge på 5:2 Kuren

Læs også: Idas møde med Fitall

Idas tredje uge på 5:2 Kuren - det bliver nemmere og nemmere

Idas fjerde uge på faste - Succesfølelse efter vejning