Gå til hovedindhold

Ida’s 7. uge på faste – det lakker mod enden

Så er der kun en uge tilbage af vores slanketest og Ida skriver her om sin næstsidste uge på 5:2 Kuren - læs med her

Ida’s 7. uge på faste – det lakker mod enden

Æggemadder og suppe

7. uge blev vel overstået søndag. I takt med vi kommer tættere på december kommer der flere og flere små-arrangementer jeg skal deltage i (og planlægge faste udenom). Derfor kom mine fastedage i denne uge altså til at ligge torsdag og søndag.

Begge dage spiste jeg en æggemad til frokost, og en 5:2 tomatsuppe på kun 200 kcal. Jeg er dog hverken specielt vild med fennikel eller bladselleri, så den første dag brugte jeg bare gulerødder og peberfrugt og næste dag kun peberfrugt i stedet, da begge har relativt lavt kcal-indhold. I suppen skal også en smule pasta og parmesan, hvilket gør den meget lækker. Derudover er der ret meget chili i, og den stærke smag gør faktisk at suppen mætter lidt ekstra. 

En lidt svær dag

Søndag var dog en lidt svær dag. Jeg sov længe og spiste derfor mit første måltid omkring kl 14.30, men fordi jeg skulle til et arrangement kl 19-22.30, var jeg nødt til at spise aftensmad inden, ca. 17.30.

Jeg plejer at spise aftensmad omkring kl 20.00, og jeg kunne virkelig godt mærke at jeg havde spist mere end et par timer før – jeg var ret sulten da jeg kom hjem! Men fordi æggemaden er omkring 168 kcal, og suppen kun 200 kcal vurderede jeg at der var plads til et lille stykke knækbrød et tyndt stk kyllingepålæg inden jeg gik i seng.

Ellers er jeg sikker på jeg var vågnet op eller havde måske ikke kunne falde i søvn. Men oh well, man lærer hele tiden, og nu ved jeg da at jeg har det bedst med at spise frokost og så strække aftenmåltidet til lidt senere..

Første spinning i 3 år

Der var ikke meget træning på programmet denne uge heller, selvom jeg havde lovet mig selv det. Faktisk blev det kun til en omgang spinning om tirsdagen. Til gengæld var det første spinningtime i tre år! Jeg kunne ikke engang finde mine cykelsko, fordi de har været med gennem to flytninger, uden at være blevet pakket ud og brugt. Timen var rigtig hård, så det har helt sikkert også givet godt.

Nul slik i biffen! (næsten)

Jeg var i biografen både mandag og tirsdag og ingen af dagene var fastedage, men alligevel nøjedes jeg i biografen med at drikke en lille kaffe mandag og drikke kaffe og danskvand tirsdag, og så købte jeg tre pingvinstænger. Egentlig kunne jeg måske godt have undværet dem, men James Bond er virkelig en lang film, og jeg var træt oven på arbejde og spinning, så det taget i betragtning synes jeg godt jeg måtte. Og så var det stadig billigt sluppet i kcal-regnskabet i forhold til de normale biografture hvor der både ryger cola, popcorn og slik indenbords.

Men næste gang jeg skal i biografen skal jeg have mit nye yndlingsslik med! De klassiske Läkerol er altså perfekte som en lille sukkerfri snack, og de findes ikke længere kun med lakridssmag. Mine yndlings er lakrids med havsalt, salt karamel og jordbær/lime.

I sådan en pakke er der lidt under 50 kcal, og man kan altså for det meste klare sig med et par stykker eller fem, inden man er ’mættet’ af smagen. Så det er altså genialt, hvis man bliver lidt sukkertrængende  på arbejdet (eller foran fjernsynet om aftenen).

Næste uge skal jeg vejes sidste gang! Det bliver så spændende om der er sket noget. Jeg har ikke følt det har rykket sig så meget det sidste stykket tid, men jeg kan stadig se det i spejlet og på mit tøj, og både kolleger og venner siger næsten dagligt, at de virkelig kan se jeg har tabt mig. Så det bliver meget interessant!

Det var alt fra mig denne gang :-)

Læs alle Idas blogindlæg her:

Idas første vejning og forventninger til 5:2 Kuren

Idas første uge på 5:2 Kuren

Idas anden uge på 5:2 Kuren

Læs også: Idas møde med Fitall

Idas tredje uge på 5:2 Kuren - det bliver nemmere og nemmere

Idas fjerde uge på faste - Succesfølelse efter vejning

Ida faster stadig

Ida’s 7. uge på faste – det lakker mod enden