Gå til hovedindhold

Jordbærsuppe med jordbæris

En frisk slankeopskrift på jordbærsuppe med jordbæris

Slankeopskrift på jordbærsuppe med jordbæris

(4 portioner)

1,25 dl vand
50 g brun farin
1 stk. vanilliestang, flækket
50 g flormelis
2 dl græsk yoghurt 0,1%
125 g jordbær, frosne
2 kapsler kardemomme, hel
1 tsk. peberkorn, sorte
75 g sukker
500 g jordbær, friske eller frosne
1 cm kanel, stang
2 stk. laurbærblade
1 stk. kryddernelliker

Fremgangsmåde jordbærsuppe med jordbæris

Smelt sukker og farin i vandet ved svag varme og tilsæt krydderierne.

Kog sukkerlagen forsigtigt til en sirup.

Sigt krydderierne fra og tilsæt 1 kg blendede jordbær.

Kog suppen op og lad den køle af.

Sæt den i køleskab og server kold.

De let optøede bær blendes sammen med flormelis og græsk yoghurt.

Er isen for blød kan den stilles i fryseren til den har en passende konsistens.

Hæld den kolde suppe i afkølede tallerkener, læg en kugle is i midten og pynt evt. med friske bær.

Energi-information pr. portion
Energi 277 kCal / 1157 kJ

Fedt: 0 g
Kulhydrater: 59 g
Protein: 5 g
Kostfibre: 2 g

 

Læs mere om