Gå til hovedindhold

Jordskokkesuppe med svampe

Mangler du en lækker ret til søndagsmiddagen? Så har vi et godt bud til dig her nemlig jordskokkesuppe med lækre svampe. En dejlig cremet suppe, der sagtens kan indgå i en sund livstil.
Tid: 30 min. 
(2 pers.)

Ingredienser til jordskokkesuppe med svampe 

10 g tørrede svampe
400 g jordskokker (skrællet vægt)
1 skalotteløg
8 dl hønsebouillon
1 timiankvist
2 dl madlavningsfløde 8%
Salt, peber
1 tsk smør
150 g svampe fx. kantareller
persille
100 g groft brød
 

Fremgangsmåde 

Læg svampene i blød som anvist på pakken.
Skræl og skær jordskokker i mindre stykker og kom dem straks i en gryde med hakket skalotteløg, udblødte svampe og bouillon.
Kom timian ved og kog suppen under låg i 20 min., til grøntsagerne er godt møre.
Kassér timiankvisten, tilsæt fløden og blend suppen grundigt.
Bring den i kog igen og smag til med salt og peber.
Rist svampene gyldne i smør ved god varme.
Krydr med salt og peber og drys med lidt hakket persille.
Servér suppen rygende varm med svampe på toppen og med brød til. 
 
Energi pr. person: 429 kcal.
Fordelt på: protein 17%,  kulhydrat 53%, fedt 30%
 
Prøv også: Cremet græskarsuppe 
 
Knortede lækkerier
Jordskokker ligner en blanding mellem ingefær og en vanartet kartoffel, men tag ikke fejl – det er en fantastisk grøntsag, som bestemt er værd at servere.
De er utrolig nemme at dyrke og smager fantastisk, sødt og nøddeagtigt – kan minde lidt om artiskok, måske derfor kaldes de på engelsk Jerusalem artichokes.
Vælg faste, sprøde og saftige jordskokker, og jo mindre knudrede de er, jo lettere er de at skrælle eller skrubbe rene med en svamp. 
De kan serveres både rå – f.eks. fintsnittede i salater dryppet med citronsaft og olivenolie – og tilberedte, stegte eller f.eks. kogte og blendede i supper.
Jordskokker er supersunde, fulde af vitaminer og mineraler og har bl.a. et højt indhold af kulhydratet inulin, der har en positiv effekt på tarmfloraen.