Gå til hovedindhold

Kalorielet cottage pie (243 kalorier)

Kaloriefattigt måltid til fastedagene på 5:2 Kuren.

Til 4 personer

INGREDIENSER:

Oliespray

250 g magert hakket oksekød

1 stort løg, skåret i terninger

2 gulerødder, skåret i terninger

2 stængler bladselleri, finthakkede

1 ds (400 g) hakkede tomater

2 spsk koncentreret tomatpuré

1 spsk worcestershiresauce

1 laurbærblad

FREMGANGMÅDE:

Varm ovnen op til 200°.

Spray en stor pande med olie og brun det hakkede kød. Tilsæt løg, bladselleri og gulerødder og steg, til det er blødt – cirka 10 minutter. Rør de hakkede tomater, tomatpuré, worcestershiresauce, laurbærblad, timian, salt og peber, vand og bouillonterninger i. Bring det i kog, læg låg på og lad det simre i 30 minutter – rør rundt nogle gange undervejs.

Kog samtidig knoldsellerien, til den er meget mør, hæld vandet fra og mos den med fraiche, til den er så glat, som du kan lide det. Varm jordnøddeolien på en pande og steg forsigtigt porrerne. Kom dem i sellerimosen og krydr med salt og peber.

Kom oksekødet i et oliesprayet ovnfast fad og fordel sellerimosen ovenpå. Bag retten i ovnen i 20-30 minutter, til den er sprød og gylden på overfladen.

 

 

Opskriften fra bogen 5:2 Kurens kogebog/Politikens Forlag