Gå til hovedindhold

Kernebrød

Opskriften er til tre kernebrød og påbegyndes dagen før brug.

Opskriften er til tre kernebrød og påbegyndes dagen før brug.

Ingredienser - Kernebrød

(2170 kcal pr. brød)
1. dag:
200 g knækkede hvedekerner
200 g knækkede rugkerner
120 g solsikkekerner
120 g græskarkerner
80 g hørfrø
80 g chiafrø
15 g gær
500 g rugmel
175 g fuldkornshvedemel

2. dag:
25 g salt
3 g maltmel eller 1 spsk. kulør (kan udelades)
Lidt rapsolie til at pensle formene med

Prøv også: Grove naan brød

Fremgangsmåde - Kernebrød

1. dag:
Sæt alle kerner og frø i blød i 1 l koldt vand. Dæk det til og lad det stå ved stuetemperatur i et døgn.

Opløs gæren i 5 dl koldt vand i en anden skål, og rør derpå rugmel og hvedemel i. Sæt blandingen i køleskabet og lad også denne skål stå i et døgn.

2. dag:
Rør indholdet af de to skåle sammen og tilsæt salt og maltmel/kulør. Dejen skal røres rigtig godt sammen og gerne i en røremaskine.

Smør 3 forme på hver 1 liter med olie og fordel dejen heri. Dæk brødene til og lad dem hæve ved stuetemperatur, til de er hævet op til kanten (ca. 2 timer).

Bag brødene ved 175° i ca. 1 time og 30 min. Vend dem ud af formen og lad dem køle af på en rist.

Pørv også: LCHF - Glutenfrit kækbrød

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Få rabat på frø og kerner...

Rabatkoden gælder indtil d. 12. april 2015.