Gå til hovedindhold

Kikærte-brød (120 kcal)

Et godt bud, hvis du vil have brød på dine fastedage uden at bruge for mange kalorier.

Ingredienser til kikærte-brød

15 portioner – påbegyndes dagen før bagning

7 dl koldt vand
15 g gær
20 g salt
2 tsk. stødt kommen
250 g durummel
180 g fuldkornshvedemel
250 g kogte kikærter
Lidt olie til dejskålen
 

Sådan gør du:

Kom gær og vand i en røremaskine og opløs gæren i vandet.
Tilsæt salt, kommen og mel og ælt dejen med dejkrogen på mellemste hastighed i ca. 10 min., til dejen er blevet sej.
Mos kikærterne let med en gaffel, rør dem ind i dejen og hæld den i en skål, der er smurt med lidt olie. Dæk skålen til og lad den stå i køleskabet til dagen efter.
Hæld dejen i en smurt bradepande og fordel den uden at røre den for meget. Drys evt. lidt hel kommen på og lad dejen hæve tildækket på et lunt sted, til den har dobbelt størrelse.
Bag den i ovnen ved 220° i ca. 25 min.

Energi pr. portion
120 kcal / 500 kJ
Fedt: 0 gram
Kulhydrat: 21 gram
Protein: 4 gram
Kostfibre: 2 gram

Slankeguides til 5:2 Kuren

I vores slankeguides til 5:2 Kuren får du lækre fasteopskrifter, kalorietabeller og masser af tips og gode råd til dit vægttab.

Køb dem som PDF i Slankeklubben.dk's webshop!

Kun 19 kr. per stk.