Gå til hovedindhold

Kikærtesalat med squash (140 kcal)

Retten udgør under en tredjedel af de tilladte kalorier på fastedage under 5:2 Kuren.

Retten udgør under en tredjedel af de tilladte kalorier på fastedage under 5:2 Kuren.

4 portioner

Det skal du bruge:
200 g udblødte og kogte kikærter
1 lille squash
Revet skal og saft af 1 citron
4 spsk. klippet purløg
1 spsk. sesamolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Lad kikærterne dryppe helt af og hæld dem i en skål, hvor de moses let med en gaffel.

Riv squashen groft ned i skålen og tilsæt citronsaft, citronskal, purløg og sesamolie og rør det sammen.

Smag til med salt og peber.

Energi pr. portion
140 kcal / 584 kJ
Fedt: 5 gram
Kulhydrat: 16 gram
Protein: 5 gram
Kostfibre: 3 gram

TIP:
Når du tilbereder din salat, så prøv at sammensætte den, så den får en god blanding af de meget fiberrige grøntsager og de mindre
fiberholdige. Fx som i denne salat, hvor squash med næsten ingen fibre er blandet med de meget fiberrige kikærter. Det giver den
perfekte variation.