Gå til hovedindhold

Krydret gulerodskage med ostecreme

En dejlig gulerodskage hvor der både er tænkt på den gode smag og den sunde livsstil.
1 lille bradepande – ca. 24 stk.

Ingredienser til krydret gulerodskage med ostecreme: 

1½ dl olie 
100 g rørsukker
75 g honning
1 æg str. L
300 g gulerødder
250 g ricotta
2½ dl kærnemælk
2 tsk. kanel
50 g hampefrø
50 g chiafrø
250 g fuldkornshvedemel
60 g hvedemel
1 spsk. bagepulver 
75 g rosiner
 
Topping:
200 g friskost naturel 11%
150 g flormelis
 

Fremgangsmåde

Pisk olie, sukker og honning godt sammen og pisk dernæst ægget i.
Tilsæt reven gulerod, ricotta, kærnemælk, kanel samt hampe- og chiafrø og rør det godt sammen. 
Kom fuldkornsmel samt sigtet hvedemel og bagepulver i dejen og rør det sammen.
Bland rosiner i dejen og hæld den i en smurt bradepande, ca. 18 x 25 cm.
Bag kagen i ca. 25 min. ved 175°.
Mærk efter med en strikkepind, om den er bagt.
Afkøl kagen helt og skær den ud i stykker.
Rør friskost og flormelis sammen og smør glasuren på kagen.
 
Energi pr. stk.: 217 kcal.
Fordelt på: protein 10%,  kulhydrat 54%, fedt 36%