Gå til hovedindhold

Kylling a la puttanesca (247 kalorier)

Kaloriefattigt målltid til fastedagene på 5:2 Kuren.

Til 6 personer

INGREDIENSER:

1 spsk ekstra jomfruolivenolie

20 ansjosfileter, afdryppede

4 fed hvidløg, grofthakkede

600 g cherrytomater, gerne de søde orange ‘Sungold’

3 spsk blandede marinerede oliven, uden sten

2 spsk kapers (hvis saltede, så skyllede)

12 kyllingeoverlår, udbenede og uden skind

1 (cirka 30 g) bundt basilikum, uden stilke

Salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

Varm ovnen op til 180°.

Varm olivenolien i en tykbundet og ovnfast gryde (gerne uden alt for høje kanter). Kom ansjoser og hvidløg i og steg forsigtigt i 2-3 minutter, til ansjoserne smelter, men hvidløget endnu ikke har taget farve.Tilsæt cherrytomater, oliven og kapers og skru ned for varmen. Lad det simre i 5 minutter.

Tilsæt kyllingelårene og vend det rundt. Læg låg på gryden og placer den midt i ovnen. Lad retten simre i 15 minutter, tag gryden ud af ovnen og rør rundt, så kyllingelårene er dækket af sauce.

Stil gryden tilbage i ovnen uden låg og lad retten simre i yderligere 20 minutter. Tag gryden ud og lad retten køle af et par minutter, inden basilikumbladene røres i. Krydr med salt og peber og server.

 

 

 

Læs mere om