Kylling a la puttanesca (247 kalorier)
Til 6 personer
INGREDIENSER:
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
20 ansjosfileter, afdryppede
4 fed hvidløg, grofthakkede
600 g cherrytomater, gerne de søde orange ‘Sungold’
3 spsk blandede marinerede oliven, uden sten
2 spsk kapers (hvis saltede, så skyllede)
12 kyllingeoverlår, udbenede og uden skind
1 (cirka 30 g) bundt basilikum, uden stilke
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE:
Varm ovnen op til 180°.
Varm olivenolien i en tykbundet og ovnfast gryde (gerne uden alt for høje kanter). Kom ansjoser og hvidløg i og steg forsigtigt i 2-3 minutter, til ansjoserne smelter, men hvidløget endnu ikke har taget farve.Tilsæt cherrytomater, oliven og kapers og skru ned for varmen. Lad det simre i 5 minutter.
Tilsæt kyllingelårene og vend det rundt. Læg låg på gryden og placer den midt i ovnen. Lad retten simre i 15 minutter, tag gryden ud af ovnen og rør rundt, så kyllingelårene er dækket af sauce.
Stil gryden tilbage i ovnen uden låg og lad retten simre i yderligere 20 minutter. Tag gryden ud og lad retten køle af et par minutter, inden basilikumbladene røres i. Krydr med salt og peber og server.