Gå til hovedindhold

Kyllinge- nuggets

Du kender sikkert godt de usunde nuggets fra fastfood-kæderne, men faktisk kan du lave en meget sundere udgave selv. Her får du en lækker opskrift på sprøde og knasende kyllinge nuggets.
(16 stk.)

Ingredienser til kyllinge- nuggets: 

290 g kyllingefilet
75 g revet mozzarella
1 æg 
1 spsk. Husk
½ tsk. salt
 
Dip:
100 g spinat
1 spsk. pinjekerner
1 fed hvidløg
1 spsk. parmesan
½ tsk. salt
2 spsk. olie
1½ dl mayonnaise 
 
Til panering:
1 dl flæskesvær  uden fedtkant
Rapsolie til stegning
 

Fremgangsmåde 

Skær kødet i mindre stykker og hak dem i en foodprocessor med ost, æg, Husk og salt til en ensartet fars.
Blend spinat, pinjekerner, hvidløg, parmesan, salt og olie til en ensartet pesto og rør den med mayonnaisen. 
Hak flæskesværene til fint rasp, form farsen til små nuggets og vend dem i flæskesvær.
Steg nuggets i olien ved middelhøj varme, til de er gyldne og gennem­stegte.
Servér nuggets med dip og grøn salat.