Gå til hovedindhold

Kyllingesuppe med risoni, spinat og kål

En dejlig varm suppe er noget af det bedste, når vinden blæser og det regner udenfor. Derfor får du her en rigtig efterårsopskrift på kyllingesuppe. I suppen er der tilsat risoni, som minder lidt om ris. Har du ikke risoni, kan du sagtens bruge suppepasta.
(2 pers.)
Tid: 20 min. 

Ingredienser til kyllingesuppe med risoni, spinat og kål: 

¾ l hønsebouillon
250 g kyllingefilet
100 g risonipasta eller suppepasta
Revet skal fra ½ økologisk citron
100 g snittet palme- eller grønkål
75 g babyspinat
25 g parmesan i flager
Salt, peber
100 g groft brød
 

Fremgangsmåde

Kog kyllingekødet i bouillon i 12 min. og stil til side.
Si suppen og hæld den tilbage i gryden sammen med risoni og citronskal. Kog i 10 min., tilsæt kålen og kog videre i 4 min. 
Pluk kyllingekødet i mindre stykker og kom det i suppen sammen med spinat. Kog suppen i 2 min. og smag til med salt og peber.
Servér suppen rygende varm med parmesan på toppen og med brød til.
 
Energi pr. person: 548 kcal.
Fordelt på: protein 35%,  kulhydrat 48%, fedt 17%