Gå til hovedindhold

Laks med palmekål

Laks er en af de sundere ting vi ofte serverer til julefrokosten og det bør vi holde fast i! Laks indeholder nemlig gode fedtsyrer, protein og D-vitamin. Er der laks på julefrokostbordet, så er der altså god grund til at snuppe et stykke.
(1 pers.)

Ingredienser til laks med palmekål:

1 palmekål
180 g edamamebønner
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 citron
1 stk. laks
Salt og peber
1 spsk. smør
50 g parmesan
 

Fremgangsmåde

Skyl kålen, skær den i mindre stykker og blanchér den og edamamebønnerne ganske kort i letsaltet vand.
Pres hvidløget og bland med olivenolie og revet citronskal og 1 spsk. citronsaft.
Krydr laksen med salt og peber, dryp med resten af citronsaften og steg laksen i smørret ved middelhøj varme i 3 min. på hver side.
Bland kål og bønner med dressingen, riv parmesan over og servér.