Gå til hovedindhold

Lam med blomkålscreme og bagte gulerødder (395 kcal)

Inviter dine gæster indenfor i varmen til en dejlig, vinterlig ret med lam, blomkålscreme og bagte gulerødder.

Inviter dine gæster indenfor i varmen til en dejlig, vinterlig ret med lam, blomkålscreme og bagte gulerødder.
 

Tid: 30 min.

2. pers.

Ingredienser - Lam med blomkålscreme og bagte gulerødder

1 lille blomkålshoved, ca. 400 g
2 dl minimælk
25 g friskrevet parmesan
Salt, peber
350 g lammekrone
1 fed hvidløg
½ tsk timian
½ tsk sumac
2 tsk olivenolie
200 g skrællede gulerødder
Hakket persille

Prøv også: Lam med svampesovs

Fremgangsmåde 

Del blomkålen i små buketter og kog dem møre i mælk i ca. 15 min.

Tænd ovnen på 200 grader.

Blend blomkålen, tilsæt parmesan og smag til med salt og peber.

Krydr lammekødet med hvidløg, timian og sumac, og brun det et kort øjeblik i lidt af olien på en varm pande.

Skræl og flæk gulerødderne på langs og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, dryp med resten af olien og læg kødet ovenpå.

Steg kød og gulerødder i ovnen i ca. 20 min.

Skær lammekronen i skiver og anret på en bund af blomkålscreme og bagte gulerødder. Server straks.

Prøv også: Lam med jordbær-spidskålssalat
 

Energi pr. person: 395 kcal.
Fordelt på: protein 36%, kulhydrat 36%, fedt 28%

Artiklen indeholder affiliatelinks