Gå til hovedindhold

Lammespid med grøntsager

Slankeopskrift på lammespid med grøntsager.

Slankeopskrift på lammespid med grøntsager

(4 pers.)

2 fed hvidløg
1 løg
1 chili
1½ dl persille
6 stilke timian
400 g hakket lammekød
1 tsk. salt
1 æg
8 træspid

Grønsager:
600 g hokkaido
2 fennikel
3 pastinakker
4 gulerødder
4 majskolber
2 usprøjtede lime
100 g bladbedeblade
Olivenolie

Dressing
3 dl græsk yoghurt
1 dl krydderurter
Salt og peber
Evt. hvidløg

Tilbehør
Groft brød

Prøv også: Yoghurtmarinerede lammespyd

Fremgangsmåde til lammespid med grøntsager

Pil hvidløg og løg og hak dem fint sammen med chilien. Hak persille og timianblade. Rør lammekødet med salt, persille, timian og løg-chiliblandingen. Saml farsen med ægget og form den til aflange kødboller om træspiddene.

Halvér hokkaidoen, skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i 8 både. Skær den ene fennikel i tykke skiver, flæk 2 pastinakker på langs og del limefrugterne. Pensl dem med lidt olie og steg dem møre på grill eller på en pande.
Grill kødspiddene ca. 5 min. på hver side, til de er gyldne.

Skær den sidste fennikel, pastinak og gulerødderne i papirtynde skiver, evt. på et mandolinjern. Kom skiverne i en skål og vend dem med snittede bladbedeblade, lidt olivenolie, salt og knust, sort peber.

Hak krydderurterne og vend dem i yoghurten. Smag til med salt og peber og evt. lidt hvidløg. Anret salaten på et fad og læg de grillede grøntsager ved siden af. Læg spiddene ved og servér med yoghurtdressingen og groft brød.

Energi-information pr. portion
Energi 2047 kJ/489 kCal

Protein: 36 g
Kulhydrater: 48 g
Fedt: 13 g
Kostfibre: 12 g