Gå til hovedindhold

Langtidshævede og sunde boller med hasselnødder

Disse langtidshævede og sunde boller med hasselnødder er super nemme, så det gør det let at få friskbagt brød om søndagen

Slankende opskrift på langtidshævede og sunde boller med hasselnødder

(12 portioner)

Ingredienser  - langtidshævede og sunde boller
5 dl vand
20 g gær
1 spsk. salt
2 spsk. honning
250 g grahamsmel
350 g hvedemel
75 g hasselnød, tørret

Fremgangsmåde - langtidshævede og sunde boller

Hæld vandet i en skål udrør gæren deri. Tilsæt de øvrige ingredienser - hold ½ delen af hvedemelet tilbage. Æld dejen godt igennem og æld efterhånden resten af hvedemelet i dejen. Læg dejen i en skål med tætsluttende låg og lad brødet hæve i køleskab til næste dag. Med en ske lægges 12 dejkugler på en bagepapir beklædt bageplade. Lad bollerne efterhæver tildækket et lunt sted ca. 45-60 min. Pensl med vand og bag bollerne ved 200 °C i ca. 20 min.

Tip: Hvis man ikke har en skål med tætsluttende låg, kan man anvende en gryde med et låg, læg evt. en frysepose under låget så det lukker tæt. Husk der skal være plads til at dejen hæver!
For at dejen til kan hæve, er det vigtigt at overfladen ikke tørrer ud. Tag et rent viskestykke, gør det vådt og vrid det op. Tildæk de sunde boller med viskestykket, når de hæver.

Energi-information pr. portion
Energi
241 kCal/1009 kJ
Fedt: 4 gram
Kulhydrater: 41 gram
Protein: 6 gram
Kostfibre: 4 gram

Læs mere om