Langtidsstegt culottesteg med bagte grøntsager (564 kcal)
Sund ret med culottesteg og grøntsager, der skal simre i ovnen i lang tid, så kødet bliver mørt og saftigt, og grøntsagerne ekstra lækre – mums!
Ingredienser - Culottesteg med bagte grøntsager
Tid: 30 min. + Stegetid: 4 timer
1 lille culottesteg, ca. 600 g
300 g cherrytomater
2 peberfrugter
2 rødløg
1 spsk olivenolie
Frisk timian
Salt og peber
1 dl kalvebouillon
400 g aspargeskartofler
Prøv også: Lynstegt svindemørbrad med blomkål
Fremgangsmåde - Culottesteg med bagte grøntsager
Tænd ovnen på 70 grader.
Brun stegen på en varm pande, krydr med salt og peber og læg den i et lille ovnfast fad.
Halver tomaterne, skær peberfrugterne i terninger og rødløgene i både. Læg grøntsagerne i et andet ovnfast fad, dryp med olie og krydr med timian, salt og peber.
Steg kødet i 4 timer og grøntsagerne i 3 timer. Tjek med et stegetermometer, at ovntemperaturen passer. Sæt det evt. i culotten den sidste halve time og tjek, at centrumtemperaturen er nået 60 grader.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Kom bouillon i fadet med kødet den sidste halve time. Si skyen og skum fedtet af.
Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene og server med grøntsager, sky og kartofler.
Prøv også: Mørbrad med græskarcreme og stegte svampe (508 kcal)