Gå til hovedindhold

Lasagne

Denne uges opskrift er tænkt som ”Mest grønt”, men kan med lethed justeres til ”Mest protein” ved at tilsætte kød og justere grønsagsmængden.

Ved Mest protein er der ikke brugt spinat, men i stedet for 150 g magert, hakket oksekød, maks. 10%, og af grønsager er der brugt: 50 g porre, 40 g majs og 50 g gulerødder.

På billedet er lasagnen vist som ”Mest protein”.

”Mest tilbehør” udgår i denne uge, da det er svært at justere opskriften til en slankeopskrift.

(1 pers.) 

200 g helbladet frossen spinat
2 fed presset hvidløg
Lidt timian
75 g porre
75 g gulerod
2 dl tomatsauce fra glas
Salt og peber
3 lasagneplader (ca. 60 g)
20 g mager ost, 30+/18%


TIP

  • Forkogte lasagneplader kan benyttes.
  • Lasagnen kan fryses. Ved bagning direkte fra fryseren bages lasagnen i ca. 35 min. ved 200°.

Sådan gør du
Tø spinaten op i en varm gryde, tilsæt hvidløg og timian. Rens grønsagerne, skær porren i fine ringe og riv guleroden fint. Bland grønsagerne i spinaten og hæld tomatsaucen i (gem ¾ dl til ”pynt”).
Lad spinatblandingen småkoge ved svag varme i ca. 10 min. Smag til med salt og peber. Laver du lasagnen med kød, svitses det først.
Læg lasagnen sammen i en foliebakken på 10 x 20 cm. Slut af med en lasagneplade og ”pynt” med den gemte tomatsauce og revet ost.
Bag lasagnen i en varm ovn ved 200° i 25-30 min.
Tomatsaucen er ikke medregnet i grønsagsmængden.


SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.) 

Mest grønt Mest protein
Kød 150 g
Grønsager 360 g 140 g
Tilbehør 60 g 60 g
Kcal/kJ 482/2018 568/2377





FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen. 
    Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner. 
    Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her. Meld dig ind nu og spar op til 649 kr.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub.


Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet.



Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Lammekølle  med bagte kartofler og grønt
Rosmarinkrydret mørbrad med stegt kartoffel og rødbederåkost
Krydret gulerodskage

Læs mere om