Gå til hovedindhold

Lasagne i slankeversion (430 kcal)

Lækker lasagne i en slankeversion med hvidkålsblade, bladselleri og blomkål - mums!

Lækker lasagne i en slankeversion med hvidkålsblade, bladselleri og blomkål - mums!

Ingredienser - Lasagne i slankeversion

(2 personer - 430 kcal pr. person)
6 hvidkålsblade (ca. 400 g)
150 g løg
100 g rødløg
25 g hvidløg
50 g forårsløg
150 g bladselleri
150 g peberfrugt
150 g gulerødder
100 g blomkål
50 g ost 30 %
10 g olivenolie
1 tsk. oregano
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatpuré
10 g rød chili
1 terning grønsagsbouillon
2 tsk. himalayasalt
1 tsk. peber

Prøv også: Lasagne med laks, rejer og spinat

Fremgangsmåde - Lasagne i slankeversion

Kog kålbladene i ca. 10 min., tag dem herefter op og læg dem til tørre. Klip dem evt. med en saks, så de får samme størrelse som pastaplader.

Hak løg, rødløg og hvidløg fint.

Skær forårsløg, bladselleri og peberfrugt i tynde strimler.

Riv gulerødder og blomkål groft på et rivejern.

Riv osten groft på et rivejern.

Varm olien forsigtigt op på en pande og svits løg, rødløg og hvidløg heri.

Tilsæt derefter oregano, forårsløg, bladselleri, peberfrugt, gulerødder og blomkål. Lad det simre et par minutter.

Tilsæt derefter de hakkede tomater, tomatpureen, den finthakkede chili samt bouillon og rør godt rundt. Lad det hele koge ved svag varme 5-7 min. Smag til med salt og peber.

Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg skiftevis grønsagsblandingen, revet ost og hvidkålsblade i lag. Slut af med grønsagsblandingen.

Bag lasagnen i ovnen ved 225º i ca. 30 min.

Læs også: Lasagne med oksekød og hvidkålsplader

Artiklen indeholder affiliate links