Gå til hovedindhold

Liv: Start på 5:2 kuren og 1. Fastedag

Her kan du læse om Livs første fastedag, som er gået overraskende nemt!

Start på 5:2  - kuren og 1. Fastedag

Torsdag 1. oktober

I dag har jeg haft min første fastedag. Jeg stod op kl. 06:30 (og dagen inden havde jeg spist sidste gang omkring kl. 17) så det var ret lang tid siden jeg sidst havde spist. Hele formiddagen gik rigtig fint. Jeg følte på intet tidspunkt en stor sult.

På arbejdet plejer vi at spise frokost omkring kl. 11, så da de andre gik ned, kunne jeg pludselig mærke sulten komme snigende. Jeg valgte dog at blive på min plads, da jeg var nervøs for at blive fristet af kantinemaden.

Jeg ventede yderligere en halv time med at spise min frokost. Jeg tror nemlig at sulten kl 11.00 har meget at gøre med mine vaner. Jeg bliver automatisk mere sulten, når jeg opdager, at jeg på det her tidspunkt plejer at få mad.

Min frokost bestod i dag af:

1 hel honningmelon

6 skiver parmaskinke

1 kop grøn te

i alt 218 kalorier

Jeg ville egentlig ønske, at jeg havde ventet lidt med frokosten, for jeg tror ikke, at jeg var sådan helt vildt sulten, men det var fint nok. Det smagte rigtig godt, og jeg elsker parmaskinke og honningmelon, så det var en rigtig lækker frokost.

Resten af dagen gik rigtig godt, jeg følte ikke den store sult, og hvis det lige stak i maven, så drak jeg et stort glas vand. Det hjalp rigtig meget.

Da jeg kom hjem fra arbejde omkring kl. 17 gik jeg ind og lagde mig og tog en (lang) lur (det gør jeg ofte, når jeg kommer hjem fra arbejde). Jeg stod op igen kl. 19, og der kunne jeg virkelig mærke sulten med det samme – i cirka et kvarter. Og så gik følelsen af at være sulten faktisk væk igen. Men fordi det var så lang tid siden, at jeg havde spist følte jeg, at jeg var nødt til at få noget mad.

Jeg fik lavet min aftensmad som var tunmousse. Den bestod af:

1 dåse tun i vand

1 spsk skyr

½ rødløg

¼ broccoli

⅓ agurk

i alt 250 kalorier (eftersom jeg kun spiste halvdelen er kalorietallet ca. 119)

Da jeg havde spist cirka halvdelen af min aftensmad, følte jeg mig pludselig slet ikke sulten længere. Det endte med, at jeg kun fik spist lige knap halvdelen af min aftensmad og jeg kunne faktisk ikke få mere ned.

Samlet set har jeg i dag, hvis man halverer min aftensmad, spist mellem 300-350 kalorier. Det er lidt under de maks. 500 kalorier man må spise, men hvis jeg ikke har behov for mere, så er der jo ingen grund til at prøve at opnå de 500 kalorier. Det er sikkert anderledes næste fastedag.

Af drikkelse har jeg drukket cirka 2,5 liter postevand og 1 kop grøn te.

Alt i alt er jeg ret overrasket over, at jeg ikke har følt mig mere sulten eller skidt tilpas. Jeg har derimod følt mig ’let’. Jeg synes, at det hjælper rigtig meget at tænke på, at i morgen, der må jeg spise "hvad jeg vil". På den måde bliver det meget mere overskueligt – i hvert fald for mig. Jeg sover jo alligevel en del af tiden.

5. oktober

Faste dag 2

Det er min anden fastedag, og jeg synes, at denne her dag er lidt hårdere end den første fastedag. Jeg har haft lidt hovedpine, men er ikke sikker på at det skyldes faste, da jeg havde begyndende hovedpine, da jeg vågnede i morges. Men det gør det nok ikke bedre at jeg faster. Nå, men det er ikke så slemt, så det er til at holde ud.

Jeg har indtil videre spist frokost på mit arbejde med mine kolleger i kantinen. Heldigvis var det nemt at finde fastemad.

Den bestod af:

1 hårdkogt æg

50 g. agurker

1 lille hakkebøf

50 g. revet gulerødder

I alt 213 kalorier.

Jeg blev okay mæt af ovenstående. Jeg tror, at det ville have føltes mere tilfredsstillende, hvis det ikke var fordi, at jeg efter frokost skulle til to møder, hvor der blev serveret masser af kager. Men, jeg tog ikke noget – og det føltes godt. Drak i stedet en flaske vand og selvom det skvulpede lidt i maven i starten, så gav det en fin mæthedsfølelse lidt efter.

Jeg kom hjem fra arbejde, og ligesom sidst tog jeg en lur. Omkring kl. 19 lavede jeg aftensmad – en blomkålspizza som bestod af:

100 g revet blomkål

50 g revet ost 30%

1 æg

5 cherrytomater

20 g rucola

2 skiver parmaskinke

I alt 290 kalorier.

Pizzaen mætter virkelig godt, for igen kunne jeg slet ikke spise op.

Mit kalorietal for dagen er 503 kalorier i alt. 3 kalorier over – det går nok. Jeg spiste jo kun lige knap 350 kalorier min første fastedag. Udover det, så spiste jeg ikke op, så er vel egentlig ikke gået over de 500 kalorier.

E lidt hård dag

Den her dag har alt i alt været hård. Jeg har følt en betydelig større sult end sidst, men det er stadig ikke noget, som får mig til at miste modet. Det er jo som sagt kun en dag. Og så tror jeg altså lidt, at de kager havde en del af skylden. Det er meget svært at bilde sig ind, at man ikke behøver noget, når alle spiser kager rundt om en. Men jeg gjorde det ikke, og det er jeg stolt af.

Min kost de andre dage, hvor jeg ikke faster, prøver jeg at holde under de 1300 kalorier og det fungerer fint. Jeg kombinerer en gang i mellem med de opskrifter, som er beregnet til fastedagene. Det er en meget god målestok, så man sørger for ikke at spise for mange kalorier hver dag. 

Læs alle Livs blogindlæg her:

Livs første vejning og hendes forventninger til 5:2 Kuren

Livs start på 5:2 Kuren

Liv tester 5:2 Kuren - uge 2

Liv Tester 5:2 Kuren - en lidt off uge

5:2 Kuren er blevet Livs nye livsstil