Gå til hovedindhold

Liv tester 5:2 Kuren - en lidt off uge

Denne uge har været lidt off. Ikke i forhold til, at jeg ikke synes det er godt at være på 5:2, men fordi jeg første gang har oplevet en udfordring i forhold til at kunne holde mine fastedage.

18. oktober
Fastedag 5

En lidt skæv uge

Denne uge har været lidt off. Ikke i forhold til, at jeg ikke synes det er godt at være på 5:2, men fordi jeg første gang har oplevet en udfordring i forhold til at kunne holde mine fastedage. Jeg fastede i mandags, den 12. oktober og så havde jeg planlagt, at faste igen om torsdagen.

Torsdag kom, og jeg bliver spontant inviteret til hyggedag med mine to veninder. Min veninde har lavet det lækreste hjemmelavede måltid til os. Jeg kunne selvfølgelig bare lade være med at spise noget, men både fordi det skulle være en hyggelig middag og fordi jeg synes det ville være uhøfligt, så spiste jeg med.

Det var heldigvis sund mad, da hun havde lavet en god suppe, men den var ikke fattig på kalorier og oven i det, så havde hun også lavet et lækkert italiensk brød – min svaghed. Overspiste dog ikke, men jeg spiste godt over de 500 kalorier.

Fredag kunne heller ikke blive en fastedag, da jeg i lang tid havde aftalt med mine veninder at drikke (rigeligt) vin.

Lørdag skulle jeg så i sommerhus med min kæreste og have god mad – så ingen fastedag dér heller.

En anderledes fastedag

Jeg besluttede mig derfor at holde fastedag søndag. Jeg stod ret sent op, så jeg besluttede mig for ikke at spise noget før til aftensmaden, da vi skulle spise middag med mine forældre.

Til middag fik vi grillede søde kartofler, cuvettesteg og salat. Jeg fik en sød kartoffel på cirka 130 gram, lidt salat (agurk, salat og tomat), som jo indeholder tæt på ingen kalorier. Jeg gav derfor ekstra plads til kød. Det var lidt svært at holde præcis regnskab, fordi jeg ikke synes det var passende at sidde med en vægt ved middagsbordet, men jeg er sikker på, at jeg fik lidt over 500 kalorier. Det sker der sikkert heller ikke noget ved, men det nager mig alligevel lidt – jeg vil så gerne gøre det rigtigt.

Jeg synes, at det var så nemt at faste søndag, da jeg stod sent op og ikke lavede særlig meget (sådan ser de fleste af mine søndage ud). Derfor kunne jeg godt overveje at faste om søndagen fra nu af. Jeg faster typisk mandag og onsdag eller torsdag.

Fordi jeg fastede søndag, bliver min normale fastedag om mandagen rykket til tirsdag. Jeg kunne nemlig ikke finde på at faste to dage i træk.

Stadig motiveret selv om vægten svinger

Jeg er stadig super motiveret for at det her skal lykkes. Jeg synes dog min vægt svinger utrolig meget. Den ene dag har jeg tabt over to kilo og den næste kun et kilo. Jeg tror, at jeg skal veje mig på den samme dag, hver uge og på samme tidspunkt.

Lige meget hvad, så kan jeg se, at jeg vejer mindre end da jeg startede – så det virker jo – det måtte bare gerne være lidt mere tydeligt. Men det kommer nok. Jeg giver i hvert fald ikke op.

Vægttab eller ej, så giver det mig masser energi og giver mig den føromtalte lethed.

Læs alle Livs blogindlæg her:

Livs første vejning og hendes forventninger til 5:2 Kuren

Livs start på 5:2 Kuren

Liv tester 5:2 Kuren - uge 2

Liv Tester 5:2 Kuren - en lidt off uge

Liv tester 5:2 Kuren og det kan ses

5:2 Kuren er blevet Livs nye livsstil