Gå til hovedindhold

Liv tester 5:2 Kuren og det kan ses

Livs 4 uge på 5:2 Kuren har været rigtig god og nu begynder resultaterne virkelig at kunne ses!

Uge 4

20. oktober:

Fastedag 6 - Den nemmeste fastedag indtil nu

Denne fastedag har været den nemmeste indtil videre. Jeg har slet ikke følt nogen sult, og har følt mig godt tilpas hele dagen.

Jeg spiste frokost på arbejdet, hvor jeg fik en æggemad og nogle agurker, altså:

1 stk. rugbrød

1 kogt æg

Agurker

En smule mayo

I alt: 191 kalorier

Det mættede rigtig godt, og det er virkelig rart, at der kan være plads til min yndlings rugbrødsmad – en æggemad. Jeg har altid troet, at jeg skulle have 2-3 skiver rugbrød for at nyde det, men var godt tilfreds efter én enkelt mad. Meget lækker frokost.

Glemte vandet

Resten af dagen gik helt fint, men jeg kom i tanke om – hen ad aftenen, at jeg har glemt at drikke nok vand. Jeg fik måske kun 2 glas. Men det siger måske også noget om, hvor lidt sulten jeg har været. Jeg har læst, at det er vigtigt på en 5:2 kur, at man skal drikke masser af vand, så jeg må hellere huske det.

Til aftensmad fik jeg rester fra aftenen før, bare i en mindre portion. Jeg fik:

1 hakkebøf ca. 150 gram

250 gram rodfrugter i lidt olivenolie. Rodfrugterne var pastinak og rødbede.

I alt 257 kalorier

Aftensmaden var rigtig god, og det er ikke sidste gang, at jeg får det til aftensmad.

Det endte med, at jeg på hele dagen fik ca. 448 kalorier. Jeg har nogle gange været et stykke under de 500 kalorier, men jeg har ikke prøvet at ’fylde ud’, sådan at jeg nåede de 500 kalorier. Jeg ved ikke om det er forkert, men jeg synes heller ikke, at jeg skal spise, hvis behovet ikke er der.

Indtil nu

Jeg kan stadig ikke se de store resultater på vægten, men jeg kan tydeligt mærke, at jeg er blevet mindre om maven, mine ben føles og ser tyndere ud, og min veninde spurgte om jeg ikke havde tabt mig – især på armene (hun vidste ikke, at jeg var på kur), så noget har det i hvert fald hjulpet. Jeg er i hvert fald glad!

22. oktober:

Fastedag 6 – Rigtig fin fastedag – endnu en gang

Jeg har igen haft en god oplevelse med min fastedag. Det gør mig rigtig glad, at mine fastedage nu ikke er noget, hvor jeg kommer til at tænke ’åh nej, nu skal jeg faste igen’. Det er blevet en naturlig ting, at der lige kommer de to dage om ugen, hvor jeg ikke må spise over 500 kalorier. Det giver en rigtig god følelse.

Resultaterne kan ses

Udover det, så synes jeg lige pludselig at resultaterne kan ses. Både på vægten og på min krop. Min vægt har nu de sidste to dage sagt det samme, nemlig 2,9 kilo mindre. Jeg har intet i mod, at det ikke går så hurtigt som det måske skulle for jeg kan mærke det og jeg ved at min vægt kun går nedad, om end lidt langsomt. Jeg vil egentlig også hellere tabe mig lidt langsomt, da jeg kunne forstille mig, at der er større fare for at komme til at tage på igen, hvis det gik for hurtigt.

Jeg har ikke fået målt min omkreds på mave, ryg, lår og arme, da jeg ikke kan finde ud af det selv. Det må jeg lige få nogen til at gøre snart. Kunne være spændende at se, hvor meget der er røget.

Min kost i dag har bestået af frokost og aftensmad som normalt.

Til frokost fik jeg:

1 stk. rugbrød

1 kogt æg

Agurker

En smule mayo

I alt: 191 kalorier

Til aftensmad fik jeg:

100 gram kartoffel

180 gram rødbeder

133 gram kylling brystfilet

304 kalorier

I alt: 495 kalorier

Motiveret

Jeg er stadig motiveret og er blevet så glad for denne måde at spise på, at jeg har tænkt mig at fortsætte med det som min nye livsstil. Denne ’kur’ passer så godt til mig, da jeg både kan spise godt og tabe mig. Jeg kan tilpasse det som jeg har lyst, altså rykke min fastedag uden, at det påvirker mit vægttab, og jeg lærer min krop bedre at kende i forhold til, om jeg egentlig er sulten, hvilket giver stor gevinst på de dage, hvor jeg ikke faster, fordi jeg lader mig selv vente lidt, når jeg mærker sulten. Ofte forsvinder den nemlig igen hurtigt, hvilket betyder, at jeg ikke har været rigtig sulten. Jeg har altid været typen, der så snart, at jeg kunne mærke sulten, så gik jeg ud for at finde noget at spise.

Jeg er glad :-)

Læs alle Livs blogindlæg her:

Livs første vejning og hendes forventninger til 5:2 Kuren

Livs start på 5:2 Kuren

Liv tester 5:2 Kuren - uge 2

Liv Tester 5:2 Kuren - en lidt off uge

Liv tester 5:2 Kuren og det kan ses

Liv elsker 5:2 Kuren

5:2 Kuren er blevet Livs nye livsstil