Gå til hovedindhold

Liv tester 5:2 Kuren - uge 2

Her kan du læs om Livs anden uge på 5:2 Kuren og et begyndende vægttab...

8. oktober - Fastedag 3

I dag er min 3. fastedag, og jeg er mere motiveret end de andre dage. Jeg vejede mig nemlig i går (aftes) og vægten viste, at jeg allerede har tabt mig 1 ½ kilo! Og så kun på en uge. Jeg har da også følt mig mere let og mine bukser er blevet en smule løse om maven. Jeg har tænkt mig, at når der er gået to uger, så vil jeg måle mig, og se hvor mange centimeter jeg har smidt.

Da jeg begyndte på 5:2 lavede jeg en plan om, at jeg ville planlægge alle mine måltider på fastedagene, sådan at det var nemmere at holde. For når man er sulten, så har man lyst til hvad som helst. Det har virket rigtig godt for mig at have en plan. Jeg er ikke faldet i på noget tidspunkt.

I dag fik jeg til frokost:
• 20 g hytteost
• Et kogt æg
• 1 gulerod
• en smule agurker
127 kalorier i alt

Jeg spiste det på mit arbejde i kantinen, og der er det ikke muligt at veje min mad, men jeg har allerede en god fornemmelse for, hvor meget der er for meget. 20 g hytteost svarer for eksempel til en større spiseskefuld.

Til aftensmad fik jeg:
• 150 g bagt sød kartoffel
• 133 g kyllinge brystfilet
• 50 g spinat
• 1 tsk. Olivenolie
• 1 spsk. chilimayo
367 kalorier i alt

Mine måltider i dag svarer samlet til 494 kalorier.

Min aftensmad var virkelig lækker – og jeg fik spist op. Et godt mix af min yndlingsmad. Jeg elsker søde kartofler og jeg er virkelig overrasket over, at jeg kan få 150 gram af det. Jeg bager dem i oven til de er lige på grænsen til at smatte ud og så putter jeg chilimayo over dem. Det smager virkelig godt. Kyllingen kom jeg på panden i mindre stykker og dryssede hvidløgspulver og en smule paprika over. Jeg undlod at putte olie på panden, da jeg ville spare olien til min spinatsalat.

Spiser generelt sundere nu

På mine ikke fastedage spiser jeg så vidt muligt sundt, men der er altså røget et stykke kage ned en enkelt gang, og har stadig lidt svært ved at holde mig fra brødet. Det er dog betydeligt mindre brød jeg spiser end før. Selvom jeg har spist dette, så har jeg stadig tabt mig, så man kan altså lige tillade sig lidt ekstra – en gang i mellem – når man ikke faster. Det er også det, der tiltaler mig ved at være på denne kur/livsstil, at man kan tillade sig lidt ekstra og at man reelt kun er på ’kur’ i to dage.

Har prøvet alle andre slankekure

Jeg har prøvet så mange slankekure og metoder til, hvordan man kan tabe sig og jeg er altid faldet i efter kort tid, fordi jeg blev nægtet det ene eller det andet. Det fungerer ikke for mig.

Jeg træner Reformer 2-3 gange om ugen. Det er dog oftest kun 2 gange jeg får trænet. Jeg har gået til Reformer træning i omkring et halvt år nu, og det er hårdt og effektivt – og jeg kan se resultater på min krop og jeg kan mærke, at jeg er blevet stærkere og har fået større muskler og min bagdel har løftet sig betydeligt (det kan ses).

Desværre så kan man ikke se mine armmuskler eller mavemuskler fordi min kost ikke rigtig er fuldt med, men det ændres der så på nu. Jeg glæder mig til mit hårde arbejde på reformeren ikke kun kan mærkes, men også ses.

I dag har, på trods af min motivation, været næsten ligeså hård som den sidste fastedag. Jeg har været utrolig sliksulten her til aften. Jeg ved ikke rigtig, hvorfor. Det er ikke slik jeg plejer at have lyst til. Det er mere en skive brød der trækker. Trangen har dog ikke været stor nok til at jeg har spist noget jeg ikke skulle. 

Nu skal jeg i seng lige om lidt (klokken er 23), og så er den fastedag gået – og jeg føler mig slet ikke sulten lige nu og sidste gang jeg spiste var kl. 11, da jeg spiste frokost. 

I dag, torsdag, er gået præcis en uge siden jeg startede og jeg har som sagt tabt 1 ½ kilo. Jeg glæder mig til at se, hvor meget der er sket næste torsdag.

12. oktober

Fastedag 4

I dag har været min fjerde fastedag og uge start på uge tre af 5:2 udfordringen, og det har heldigvis været en nem dag. Jeg har ikke rigtig følt nogen stor sult på noget tidspunkt. Jeg håber det er fordi, at jeg måske er ved at vænne min krop til at faste en gang i mellem.

Min kost i dag bestod af to måltider. Et måltid omkring kl. 11, som bestod af:

1 æg

1 skive skinke (fra en steg) ca. 100 gram

1 gulerod

4 skiver agurk

I alt: 221 kalorier

Det mættede fint. Det var dog lidt kedeligt, men skinken havde ’så mange’ kalorier i, at der ikke var plads til lidt dressing eller dip.

Jeg spiste først igen kl. 20, hvor mit måltid bestod af:

125 g frisk laks (lavet i ovn)

100 g broccoli

100 g agurk

100 g frossen spinat

Saft fra en halv citron

I alt: 188 kalorier

Jeg er ikke specielt glad for broccoli, men jeg syntes, at jeg skulle have lidt variation i mine grøntsager. Da jeg som sagt ikke bryder mig om broccoli valgte jeg at blende alle mine grøntsager. Det er en blandet fornøjelse. Det smager ikke specielt godt, men fik da godt over halvdelen ned. Næste gang tror jeg, at der skal et halvt æble med. Ikke desto mindre, så synes jeg, at det er en nem måde at få flere grøntsager end jeg normalt ville få.

Stadig glad for 5:2 Kuren

Jeg er lettet over, at i dag har været nem – især fordi sidste gang var hård. Jeg er stadig glad for 5:2 og har ikke tænkt mig at stoppe. Jeg føler nemlig, at især min søvn er blevet betydeligt bedre og dagen efter en fastedag har jeg utrolig meget energi og føler mig frisk og ’let’. At have den følelse gør det stadig det værd at føle sig lidt sulten to dage om ugen.

Min vægt har stået stille siden sidst. Jeg har også spist meget i weekenden på grund af arrangementer, så det er nok derfor. Jeg skal bare tilbage til at spise normalt og ikke spise over en hel dag, som man jo kommer til, til sådan nogle arrangementer.

Ikke mere brød

Jeg har dog besluttet at stoppe helt med at spise brød, da det er der jeg ofte mister overblikket over, hvor meget er for meget – jeg er meget glad for brød. Jeg dropper derfor brød, i hvert fald lige denne uge for at se, hvordan det påvirker min vægt. Bliver spændende at se, hvor meget det kommer til at betyde!

Læs alle Livs blogindlæg her:

Livs første vejning og hendes forventninger til 5:2 Kuren

Livs start på 5:2 Kuren

Liv tester 5:2 Kuren - uge 2

Liv Tester 5:2 Kuren - en lidt off uge